Ege'de "2.Asteroid Madenciliği ve Meteor Bilimi Çalıştayı" Başladı - Son Dakika
Güncel

Ege'de "2.Asteroid Madenciliği ve Meteor Bilimi Çalıştayı" Başladı

Ege\'de "2.Asteroid Madenciliği ve Meteor Bilimi Çalıştayı" Başladı

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi'nde "2.Asteroid Madenciliği ve Meteor Bilimi Çalıştayı" başladı.

16.02.2018 09:14  Güncelleme: 09:15

Çalıştayın açılışında konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, "Bir toplumun kalkınması bilimsel çalışmaların hızlandırılmasına ve devam etmesine bağlıdır" diye konuştu.

Fen Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen çalıştayın açılışına Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Fen Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Alpay Kırlangıç, TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Lokman Kuzu Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ozan Ünsalan, NASA-JSC (Johnson Space Center)'dan Dr. Michael E. Zolensky, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Toplumsal olarak elde edilebilecek her başarının uluslararası çalışmaların teşvik edilmesiyle gerçekleştirilebileceğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Budak, "Biz biliyoruz ki üniversitelerin temel fonksiyonlarından biri bilimsel araştırmaları yapmaktır. Bizler bu konuda bilimsel araştırmaların hayata geçirilebilir olmasını kolaylaştıracak ortamlar tesis etmek ve etkinlikler gerçekleştirmek için Ege Üniversitesi yöneticileri olarak gayret içerisindeyiz. Üniversite olarak bölgemize ve ülkemize maksimum faydayı sağlayacak yeni fikirlere açığız. Bu tür toplantıların öğrencilerimizin başta olmak üzere uzay bilimi konusunda yapılacak olan çalışmalara ilham vermesi adına çok önemli buluyorum" diye konuştu.

Çalıştay Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Ozan Ünsalan ilk çalıştayın Türkiye Uzay Madenciliği Çalışma Grubu tarafından İstanbul'da 2016 yılında gerçekleştirildiğini hatırlatarak 2. Asteroid Madenciliği ve Meteor Bilimi Çalıştayını Ege Üniversitesi'nde gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını ifade etti.

Dr. Michael E. Zolensky ise "Göktaşlarındaki Su ve Asteroit Yüzeylerinin Oluşum Süreçleri" konulu sunumu yaptı. Çalıştay kapsamında "TÜBİTAK UZAY ve Uzay Madenciliği Vizyonu", "Türkiye'deki Meteor Bilimi Çalışmaları Ve Ülkemizdeki Göktaşları", "Dünyada ve Türkiye'de Uzay Madenciliği'nin Geleceği Ve Teknolojik Altyapısı", "Küçük Uydular Ve Uzay Madenciliği", "Yıldızlararası Asteroitler", "Asteroit Çarpması, Muhtemel Tehlike Ve Önlemler", "Derin Uzay Görevleri Ve Bilimsel Hedefleri", "Osmanlı Arşivlerinde Meteor Vak'aları" ve "Kutup Araştırmaları Bilim Programında Meteoritler Ve Mikrometeoritler" başlıklı sunumlar gerçekleştirildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ege'de '2.Asteroid Madenciliği ve Meteor Bilimi Çalıştayı' Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement