Egemen Bağış'tan "Müziğin Yurdu Anadolu" Projesine Destek - Son Dakika
Güncel

Egemen Bağış'tan "Müziğin Yurdu Anadolu" Projesine Destek

Egemen Bağış'tan "Müziğin Yurdu Anadolu" Projesine Destek

05.01.2011 13:31

EGEMEN BAĞIŞ'TAN "MÜZİĞİN YURDU ANADOLU" PROJESİNE DESTEK "Anadolu'daki bir sanatçımızın Berlin Flarmoni Orkestrası ile birlikte 'Lorke Lorke' ile 'Sarı Gelin'i çaldığını hayal etmek bile heyecan veriyor"

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye'deki yerel müzik kültürlerini dünyaya tanıtmayı amaçlayan "Müziğin Yurdu Anadolu" projesine destek olacaklarını açıkladı. Projenin Genel Sanat Yönetmeni Mazlum Çimen ve beraberindeki heyeti Devlet Bakanı Egemen Bağış Ortaköy'deki Avrupa Birliği Genel Sekreterliği'ndeki ofisinde kabul etti. Projeye destek olacakları sözünü veren Bakan Bağış, projeden dolayı çok heyecan duyduğunu ifade ederek şunları söyledi: "81 İLİN HEYECAN DUYMASI GEREKEN BİR PROJE"

"Müziğin yurdunun Anadolu olduğunu, Avrupa kültürünün de aslında Anadolu'dan çıktığını gösteren çok güzel bir proje. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da desteğini almış bir proje. Anadolu'daki yerel folklorun, müziğin önce ulusal hale gelmesi, daha sonra küresel hale gelmesi için başlatılan bir çalışmayı bizimle paylaştılar. Bu projenin gerçekleşmesi için katkıyı vermeye hazırım. Özellikle Avrupa fonlarının kültürel projeler için değerlendirilmesini çok önemsiyorum. Bu proje, 81 ilin heyecan duyması gereken bir proje. 7 coğrafi bölgemizin kültürel zenginliğini ortaya çıkarabilecek ve ülkemizdeki milli birlik ve beraberliği pekiştirebilecek bir proje. Anadolu'daki bir sanatçımızın Berlin Flarmoni Orkestrası ile birlikte 'Lorke Lorke' ile 'Sarı Gelin'i çaldığını hayal etmek bile heyecan veriyor. Onu yerel dansçılarımızın zenginleştirmesi kültürlerin ne kadar iç içe girdiğini ortaya koyacaktır"

"BU PROJE, BİR CUMHURİYET PROJESİ"

Sanatçı Mazlum Çimen de, "Bu proje, bir Cumhuriyet projesi. Türkülerimizin kendi içindeki enerjisini küreselleştirmek, dışarda da aynı enerjiyi buluşturarak hayata geçirmeye çalışacağız. Büyük bir proje. Bunu dünya başkentlerine taşıyacağız. CD'si, DVD'si, belgeseli ve konser ayağı olacak" ifadesini kullandı. Görüşmenin ardından sanatçı Mazlum Çimen, İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Halk Dansları Bölümü'nden Ali Çavaz, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Etnomüzikoloji Bölümü'nden Melih Duygulu,iletişimciler Nesibe Yavuz Meriç ve Üstün Barışta ile kompozitör Cengiz Özdemir'den oluşan heyeti ve Bakan Bağış toplu fotoğraf çektirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Egemen Bağış'tan 'Müziğin Yurdu Anadolu' Projesine Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement