Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi Sekteye Uğratılıyor - Son Dakika
Güncel

Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi Sekteye Uğratılıyor

Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi Sekteye Uğratılıyor

Giresun İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'nin, Giresun Valiliği ile yapılan protokol gereği 1 Ekim'den itibaren Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi olarak kullanılması yönünde hazırlıklarını tamamlayan Giresun Üniversitesi'nin hayal kırıklığı...

23.09.2012 16:30

Giresun İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'nin, Giresun Valiliği ile yapılan protokol gereği 1 Ekim'den itibaren Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi olarak kullanılması yönünde hazırlıklarını tamamlayan Giresun Üniversitesi'nin hayal kırıklığı yaşadığı görüldü.

İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'nin, Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesine dönüşmesiyle makam ve mevki endişesinde bulunan bazı idarecilerin protokolün gereğini sekteye uğratma yönünde ilgili bakanlıklarda protokolü bozma girişimleri yaptığı iddia edildi.

Giresun Üniversitesi'nin ise protokolün gereğini yerine getirmek için tüm hazırlıkları tamamladığı belirtildi.

İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'ni, Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi olarak ortak kullanılması yönündeki protokolün hastane idarecileri tarafından sekteye uğratılması ile ilgili iddiaların sorulduğu Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, kendilerinin tüm hazırlıkları tamamladıklarını, kendileri dışındaki gelişmeleri ise takip ettiklerini söyledi.

Rektör Prof. Dr. Attar; yaptığı açıklamada, "Giresun Valiliği ve Giresun Üniversitesi'nin, Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'nin Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi olarak kullanılmasına dair protokol Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmasının ardından, hastane 1 Ekim'de üniversite ile ortak kullanılacaktı. Bizde bu doğrultuda gerekli hazırlıklarımızı tamamladık. Giresun halkı, bir üniversite hastanesinin vereceği sağlık, tedavi ve teşhis hizmetlerinden yararlanma beklentisi içindeki heyecanlarını bildiğimiz, gördüğümüz için her türlü eksiklerimizi gidermede elimizi hızlı tuttuk.Bu doğrultuda Valimiz Dursun Ali Şahin'in de gayret ve çalışmalarının etkisi olmuştur" dedi.

Giresun Üniversitesinin üzerine düşen hazırlıkları tamamlarken, kendileri dışında bir takım gelişmelerinde yaşandığına dikkat çeken Rektör Attar; şöyle konuştu: "Hastanede gerekli araştırmayı yapmak için bir ekip görevlendirdim. Görevlendirdiğim bu ekibe Başhekim Ahmet Bal tarafından 'henüz bir hazırlık yapılmadığı' ifade edilmesine doğrusu şaşırdık. Dolayısıyla bizim dışımızdaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Ancak kamuoyunun hastanenin Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi olarak kullanılmasının sekteye uğramasında üniversitemizin bir eksiği bulunmadığını bilmesini isterim."

İddialarla ilgili kendisine ulaşılamayan ve henüz bir açıklama yapmayan Giresun İlhan Özdemir Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Bal; daha önce yaptığı açıklamada; Hastanelerinde üniversitenin alanında uzman profesörlerin poliklinik ve ameliyat hizmetlerine başlayacağını duyurmuştu. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi Sekteye Uğratılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement