Eğitimciler, Vali Kalkan'ı internetten lise öğretmeni ile görüştürdü - Son Dakika
Güncel

Eğitimciler, Vali Kalkan'ı internetten lise öğretmeni ile görüştürdü

Eğitimciler, Vali Kalkan\'ı internetten lise öğretmeni ile görüştürdü

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Hakkari'de düzenlenen programda, eğitimciler Vali Necmettin Kalkan'a sürpriz yaparak lise öğretmeniyle internet üzerinden görüştürdü.

25.11.2013 08:36

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Hakkari'de düzenlenen programda, eğitimciler Vali Necmettin Kalkan'a sürpriz yaparak lise öğretmeniyle internet üzerinden görüştürdü.

Öğretmenler Günü dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

Daha sonra törene katılan Vali Kalkan'a sürpriz yapan eğitimciler, Malatya'da lisede öğrenim gördüğü sırada Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersine giren Ömer Osman Çelik'e internet üzerinden görüntülü olarak bağlandı. Vali Kalkan, kürsüde kurulu bilgisayardan öğretmeni ile görüntülü olarak sohbet etti.

Yapılan sürprizden haberi olmadığını belirten Kalkan, "Kim bunu süprizi düşünmüşse kendisine çok teşekkür ediyorum. Sabah öğretmenimi telefonla arayarak Öğretmenler Günü'nü kutlamıştım. Bu vesiliyle de sizlerin huzurunda tekrar kutluyorum. Meslek hayatımda hiç bu kadar heyecanlanmamıştım" dedi.

Ömer Osman Çelik'in kendisinde farklı bir izi olduğunu ifade eden Kalkan, ilk namaz surelerini Çelik'ten öğrendiğini söyledi.

Vali Kalkan'dan övgüyle bahseden Çelik ise öğrencisinin çok başarılı, dürüst ve ahlaklı bir öğrenci olduğunu kaydetti.

- Edebiyat öğretmeninin yazdığı mektup

Daha sonra salondaki öğretmenlere hitap eden Kalkan, herkesin yaşamında öğretmenlerin çok özel yeri olduğunu dile getirdi.

Edebiyat öğretmeninin kendisine yazdığı mektubu anlatan Kalkan, şöyle konuştu:

"O mektubu uzun yıllar sakladım. Mektupta öğretmenimin bir cümlesi var. Diyor ki, 'Berrak bir su damlası gibisin, sakın bozulma'. O cümle bana ömrüm boyunca klavuz oldu. Gerçekten çok kutsal bir mesleği icra ediyorsunuz. Bunun hiçbir karşılığı olamaz. Hakkari'de öğretmen olmanın çok daha onurlu bir görev olduğunu ifade ediyorum. Burada görev yapan bütün öğretmen arkadaşlarımı yürekten tebrik ediyorum."

Tören, şiir dinleti, mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemini, öğretmenlerden oluşan koronun seslendirdiği şarkılar ve Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi.

Törene İl Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan ile kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, öğretmen ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eğitimciler, Vali Kalkan'ı internetten lise öğretmeni ile görüştürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement