Musul Valisi: Türkiye Operasyona Katılacak Demedim - Son Dakika
Güncel

Musul Valisi: Türkiye Operasyona Katılacak Demedim

Musul Valisi: Türkiye Operasyona Katılacak Demedim

Irak'ın Musul Valisi El Nuceyfi, Türkiye'nin Musul operasyonuna katılacağı haberini yalanladı.

04.03.2015 10:56  Güncelleme: 12:42

Geçtiğimiz pazar günü Mesud Barzani'ye yakınlığıyla bilinen haber sitesi Rudaw'da, Irak'ın Musul Valisi Etil El Nuceyfi'nin "Musul'u kurtarma operasyonuna Türkiye de katılacak." açıklamaları yer almıştı.

OPERASYONA KISITLI KATKI

Türkmeneli Televizyonu'nda katıldığı programda bu haberle ilgili açıklamada bulunan Vali Etil El Nuceyfi, kendisinin böyle bir açıklamada bulunmadığını, Türkiye'nin Musul'u kurtarmak için kurulan güçlere teçhizat, eğitim ve silah desteğinde bulunacağını açıkladı.

MUSUL'UN IŞİD'İN ELİNE GEÇMESİNDEN SORUMLU OLANLAR

Gazeteci Yalman Haceroğlu'nun sorularını yanıtlayan Vali El Nuceyfi, Musul'un IŞİD'in eline geçmesinden Nuri Maliki ve Musul Operasyonlar Merkezi Komutanı Mehdi El Ğarravi'nin birinci derecede sorumlu olduğunu söyledi. Nuceyfi ayrıca El Ğarravi emirleri direkt olarak silahlı kuvvetler komutanı Maliki'den aldığını, olup bitenlerden hesap sorulmasını istedi.

TÜRKİYE'DEN ASKERİ YARDIM

Türkiye'nin Musul operasyonuna katılacağı yönünde basında çıkan haberlere değinen Vali Etil El Nuceyfi, kendisinin böyle bir açıklamada bulunmadığını belirterek, Türkiye'nin sadece Musul'u kurtarmak için kurulan güçlere teçhizat, eğitim ve silah desteğinde bulunacağını açıkladı.

ANKARA ZİYARETİNDE TALEP ETMİŞLER

El Nuceyfi, Başbakan Haydar El İbadi ile Savunma Bakanı'nın Ankara ziyaretlerinde Türkiye'den böyle bir destek talebinde bulunduklarını belirtti. El Nuceyfi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Usame El Nuceyfi'nin de Ankara ziyaretlerinde yine bu konuları ele aldığını belirtti.

"TÜRKİYE'NİN KATILMASI HÜKÜMETİN VE KOALİSYON GÜÇLERİNİN KARARI"

'Türkiye'nin IŞİD'le mücadelede rolü var' diyen El Nuceyfi, 'Türk ordusunun Musul'u kurtarma operasyonuna girişmesi, Türk hükümeti, Bağdat hükümeti ve koalisyon güçlerinin kararlarına bağlıdır' dedi.

El Nuceyfi konuşmasında Türkiye'nin Irak'a yönelik insani yardımlarından da övgüyle söz etti. Türkiye'nin Irak'a yönelik insani yardımlarda gecikmediğini söyleyen El Nuceyfi, 'Yardımların tümü koordineli olarak yapıldı' dedi. AFAD Başkanı ile geçen Ağustos ayında görüştüğünü söyleyen Musul Valisi, kamp yapılacağı yönündeki sözlerin yerine getirildiğini, AFAD ve Türk Kızılay'ı tarafından yapılan insani yardımların devam etmekte olduğunu belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Musul Valisi: Türkiye Operasyona Katılacak Demedim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement