Elazığ Tanıtım Günleri" - Son Dakika
Güncel

Elazığ Tanıtım Günleri"

Elazığ Tanıtım Günleri"

Elazığ Dernekleri Federasyonu öncülüğünde düzenlenen "Elazığ Tanıtım Günleri"nin ikincisi, Feshane Kültür Merkezi'nde başladı.

05.09.2014 19:20

Elazığ Dernekleri Federasyonu öncülüğünde düzenlenen "Elazığ Tanıtım Günleri"nin ikincisi törenle başladı.

Feshane Kültür Merkezi'ndeki açılış töreninde konuşan AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Elazığ'ın tarih, kültür ve maneviyat şehri olduğunu söyledi.

Elazığ Tanıtım Günleri'nin yiyecek ve içeceğin dışında bölgenin tarihsel ve kültürel zenginliklerinin tanıtılması açısından önemli olduğuna değinen Demirbağ, "Elazığ'ın dışarıda gerçek manada önemli özelliklerinin tanıtılması açısından bu etkinlik günleri, önem arz ediyor. Temennim tanıtım günlerinin yıllarca sürmesidir" diye konuştu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş da Elazığ'dan İstanbul'a gelerek tanıtım günlerine katılan herkesi kutladığını belirterek, "Sivil toplum çalışmaları zordur. Tanıtım Günlerinde de  gönüllülerin desteklemesi önemli. Etkinliğin organizasyonunu üstlenen Elazığ Dernekleri Federasyonunun yaşaması için de gerekli desteği vermenizi rica ediyorum" ifadelerini kullandı.

Elazığ Dernekleri Federasyonu Başkanı Faik İçmeli de 7 Eylül'e kadar sürecek Elazığ Tanıtım Günleri ile Elazığ'ın kültürünü, geleneklerini, yemeklerini İstanbul'da yaşayan insanlara anlatmak ve kültürel bir köprü kurmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından Demirbağ, Ataş, İçmeli, AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve birçok ilçe belediye başkanı kurdeleyi keserek etkinliğin açılışını yaptı.

Açılış törenine Anadolu Ajansı İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Ekici, AA Ortadoğu ve Afrika Haberleri Yayın Yönetmeni Turan Kışlakçı'nın yanı sıra çok sayıda iş adamı, sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve bürokratlar katıldı.

Elazığ Tanıtım Günleri

Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası, Fırat Üniversitesi, Elazığ Dernekler Federasyonu, Esnaf Odaları, kaymakamlıklar ve belediyeler, sivil toplum örgütleri, ticari işletmeler, turizm işletmeleri ve zanaatkarlar tanıtım günlerine stantlarla katıldı.

Elazığ'ın marka değerini yükseltmek, tarımsal ve hayvansal ürünler başta olmak üzere bütün ticari ve hizmet sektöründeki ürünleri ile ilgili yeni pazarlar oluşturarak bu sektörlerde hizmet veren firmaların kurumsal kimliklerini güçlendirmeyi hedefleyen etkinlik, 7 Eylül'e kadar devam edecek.

Elazığ Belediyesi halk oyunları ekibinin sahne alacağı etkinlikte, Itri İmanlı, İsmail Karakaş, Hasan Karadaş, Sertaç Taçses, Ömer Çapar, Şenol Çaça ve Umut Akyürek konser verecek. Harput Ahengi Müzik Topluluğu ve Çaydaçıra Film Festivali de etkinlik çerçevesinde gerçekleştirilecek. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Elazığ Tanıtım Günleri' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement