Bayram ikramiyesine TÜED Başkanı Ergün'den tepki: En düşük 5 bin TL olmalı - Son Dakika
Güncel

Bayram ikramiyesine TÜED Başkanı Ergün'den tepki: En düşük 5 bin TL olmalı

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, emekliye bayram ikramiyesinin yetersiz olduğunu belirterek, TÜİK rakamlarına göre en düşük emekli ikramiyesinin 5 bin 679,08 TL olması gerektiğini söyledi. Ergün, emekli bayram ikramiyelerinin gerçekçi kriterlere göre yeniden güncellenmesi gerektiğini vurguladı.

17.02.2024 10:09  Güncelleme: 10:55

Bayram ikramiyesinin 2 bin liradan 3 bin liraya çıkartılması emeklileri mutlu etmedi. Rakamı yetersiz bulan TÜED Başkanı Kazım Ergün'den tepki geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Ordu'da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada; emekliler için bayram ikramiyesini 3 bin liraya yükselttiklerini açıkladı. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, yazılı açıklamasında, çalışanlara yılda 4 ikramiye ödendiğini hatırlattı, emekliye bayram ikramiyelerinin artış sistemi olmadığını vurguladı.

"SADECE 4,5 KİLO ET ALINABİLİYOR"

Ergün, şunları kaydetti: "Son 6 yılda dini bayramlarda ödenen bayram ikramiyesi ile 2018 yılında küçükbaş kurbanlık alan emekliler, 2024 yılında sadece 4,5 kilo et alabilmektedir. TÜİK'in rakamlarına göre bile yüzde 184 reel kayba uğramıştır. Yani TÜİK rakamlarını dikkate alarak bir hesaplama yapılsa dahi en düşük emekli ikramiyesinin 5 bin 679,08 TL olması gerekir.

Bayram ikramiyesi emekliyi memnun etmedi: En düşük 5 bin TL olmalı

"GERÇEKÇİ KRİTERLERE GÖRE YENİDEN GÜNCELLENMELİ"

Piyasa koşullarına bakıldığında ise o günlerde bir küçükbaş kurbanlık fiyatı baz alındığında yaklaşık aynı rakama ulaşılmaktadır ancak açıklanan 3 bin TL ikramiye tutarı; kabul edilebilir, sindirilebilir, vicdanlarda onaylanabilir bir rakam olmaktan uzak kalmıştır. Bu gerçekler doğrultusunda emekli bayram ikramiyeleri de gerçekçi kriterlere göre yeniden güncellenmelidir."

KİMLERE NE KADAR ÖDENECEK?

Öte yandan; maaşını tam olarak hak eden tüm emekliler 3 bin lira oranında emekli ikramiyesini alacak. Bunun dışında dul ve yetimlere ise hak ediş oranları kadar emekli ikramiyesi ödenecek. Zamlı ikramiyeden 31 Mart 2024 tarihine kadar emeklilik dilekçesi veren EYT'liler ile EYT düzenlemesi olmadan da emekliliğe hak kazanan diğer sigortalılar Ramazan Bayramı'nda yararlanacak. Emeklilik dilekçesini 1 Nisan'dan sonra verenler bu yılki Ramazan Bayramı'nda ikramiye alamayacak.

İKRAMİYELER NE ZAMAN ÖDENECEK?

Ramazan Bayramı'nın arefe günü 9 Nisan'da başlıyor. 10-11-12 Nisan 2024 tarihleri Ramazan Bayramı tarihleri olduğu için 9 Nisan 2024 tarihinden önce ilk bayram ikramiyesinin ödenmesi gerekiyor. Kurban Bayramı'nın arefesi 15 Haziran 2024 günü oluyor. 16-17-18-19 Haziran 2024 tarihleri de Kurban Bayramı olarak ülkemizde kutlanacak. Böylece Kurban Bayramı ikramiyesi de 15 Haziran 2024 tarihinden önce ödenmesi gerekecek.

Bayram ikramiyesine TÜED Başkanı Ergün\'den tepki: En düşük 5 bin TL olmalı
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Bayram ikramiyesine TÜED Başkanı Ergün'den tepki: En düşük 5 bin TL olmalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Yavuz Çakır: ooo 3 bin 5 bin tl para, valla şımaracaklar emekliler.. 11 12 Yanıtla
  • Bay RİZE: En düsük emekli maası 10 bin,5 binlira ikramiyemi vercekler bunlar bize günahını vermezler biz emekliler sürünüyoruz bugün rizede C.B Er mitingte 100 tane msj geldi telefona ne gidecem yagmurda yağıor insallah kimse gitmez 15 3 Yanıtla
  • barbaros hayrettin paşa: Daha düne kadar bayram ikramiyesi yoktu sorun o degil sorun ekonomi ekonomiyi düzeltmedikçe enflasyon düşmedikçe bu ülkede 20 binde bayram ikramiyesi verseniz geçinmek zorlaştı gençler evlenemez oldu dogumlar azaldı gelecege umutlar tükendi 6 1 Yanıtla

Advertisement