Emine Erdoğan, Şampiyon Kadınları Ve Annelerini Ağırladı - Son Dakika
Güncel

Emine Erdoğan, Şampiyon Kadınları Ve Annelerini Ağırladı

Emine Erdoğan, Şampiyon Kadınları Ve Annelerini Ağırladı

Emine Erdoğan, Dünya ve Avrupa şampiyonalarında altın madalya kazanan kadın milli sporcular ve anneleri onuruna akşam yemeği verdi.

17.01.2011 02:21

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 2010 yılının başarılı kadın sporcuları ve sporcuların anneleriyle Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde buluştu.

Erdoğan Avrupa ve Dünya şampiyonalarında başarı kazanan sporculara hediye de verdi. Fenerbahçeli bayan voleybolcular Emine Erdoğan'a isminin yazılı olduğu Fenerbahçe forması hediye ederken, altın madalya alan Thai sporcusu Nurhayat Hiçyakmazer da boks eldiveni hediye etti. Emine Erdoğan sporcularla hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Emine Erdoğan, 81 sporcu, antrenör ve kulüp yöneticileri ve sporcuların anneleriyle Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde buluştu. Konuşmalar öncesinde sporcuların başarıları kısa bir sinevizyon gösterimi ile tanıtıldı.

BAYAN SPORCULARA ÖVGÜ

Emine Erdoğan, 2010 yılında branşlarında birincilik kazanan kadın sporcular, aileleri, antrenör ve kulüp yöneticilerine teşekkür eden

Emine Erdoğan, "Sporcularımız şampiyonluğun ardından İstiklal Marşı'nı söylerken, millet olarak onlarla gurur duyuyoruz. Sporcularımızın başarısı dalga dalga büyüyerek, ülkenin her yerindeki genç kızlarımızı yüreklendiriyor. Bayan spor takımlarımızın elde ettiği şampiyonluklar, bayan kardeşlerimizin birincilikleri, 81 ilimizde kız çocuklarımızın hayallerini süslüyor, onlara örnek oluyor, azim ve kararlılık aşılıyor." dedi.

Emine Erdoğan, bir köyden, bir kızın okuyup doktor olmasının, o köydeki tüm kızların dünyaya bakışını, vizyonunu, hayallerini ve hedeflerini değiştirebildiğini belirterek, bir mahalleden başarılı bir iş kadını çıktığında, mahallenin tüm kızlarının onu kendileri için örnek alabildiğini vurguladı.

ERDOĞAN'A BOKS ELDİVENİ VE FORMA

Dünya ve Avrupa şampiyonu olmanın çok zor olduğunu dile getiren olimpiyat şampiyonu halterci Nurcan Taylan da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti. Konuşmaların ardından Emine Erdoğan, 81 sporcu, antrenör ve kulüp yöneticisine hediye ve plaket verdi. Sporculara tek tek ödüllerini veren Erdoğan, sporcularla hatıra fotoğrafı çektirdi. Erdoğan'a Fenerbahçeli kadın voleybolcular 'Emine Erdoğan' yazılı ve voleybolcular tarafından imzalanmış sarı-lacivertli forma, takım atkısı ve çay seti hediye etti.

Emine Erdoğan'a Thai sporcusu Nurhayat Hiçyakmazer tarafından imzalı boks eldiveni hediye edildi. Ödül töreninin ardından tüm sporcular ve anneleriyle birlikte Emine Erdoğan, toplu hatıra fotoğrafı çektirdi. Bu arada 2010'da Türkiye'ye atletizmde altın madalya getiren Elvan Abeylegesse ve Alemitu Bekele kampta olmaları nedeniyle yemekte bulunamadıkları öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Emine Erdoğan, Şampiyon Kadınları Ve Annelerini Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement