Enerji Bakanı Yıldız, Yetiştirme Yurdunda Kalan Öğrencilerle İftar Yaptı - Son Dakika
Güncel

Enerji Bakanı Yıldız, Yetiştirme Yurdunda Kalan Öğrencilerle İftar Yaptı

Enerji Bakanı Yıldız, Yetiştirme Yurdunda Kalan Öğrencilerle İftar Yaptı

– ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Artvin Sabancı Yetiştirme Yurdu'nda kalan öğrencilerle iftar yaptı.

26.08.2011 12:02

– ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Artvin Sabancı Yetiştirme Yurdu'nda kalan öğrencilerle iftar yaptı. Somali'ye yardım için aralarında topladıkları 650 TL'yi Bakan Yıldız'a veren öğrenciler ayrıca, merkeze alınan Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu için de, "Vali Baba'yı Ankara'ya göndermeyin" isteğinde bulundu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, dün akşam bazı incelemelerde bulunmak üzere Artvin'e geldi. Borçka Barajı'nı inceleyen ve Vali Mustafa Yemlihalıoğlu'ndan bilgi alan Bakan Taner Yıldız, daha sonra Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne bağlı Sabancı Kız ve Erkek Yetiştirme Yurdu'nun bahçesinde öğrenciler ve vatandaşlarla iftar yaptı. İftar yemeği sonrasındaki sohbette yurtta kalan öğrencilerden Aysel Akgül, Bakan Yıldız'a, son kararname ile merkeze alınan Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu'nun kentte kalmasını istediklerini belirterek, "Vali Baba'yı Ankara'ya göndermeyin" isteğinde bulundu. Diğer çocukların da desteklediği bu talep üzerine Bakan Yıldız şunları söyledi:

"Valilik, bakanlık ve belediye başkanlıkları gibi görevler dönüşümlüdür. Valimiz başarılı bir vali. Başka yerde de hizmet edecektir. Görüyorum ki burada kendisini oldukça sevdirmiş. Bundan memnuniyet duydum. Ama devletimiz kendisini daha farklı yerlerde görevlendirecektir ve hizmet edecektir. Bunları normal görmek gerek. Valimizin Artvin Valiliği görevinden ayrılması hizmetin sonu değil başka bir hizmetin başlangıcı olacaktır. "

BEN DE VALİ OLACAĞIM

Aysel Akgül ise, Vali Mustafa Yemlihalıoğlu'na bir gün vali olacağı konusunda söz verdiğini ifade ederek, "Bu yıl Malatya Kamu Yönetimi bölümünü kazandım. Vali Baba'ya söz verdim, bir gün vali olup elini öpmeye gideceğim" dedi. İftar yemeğine katılan bazı vatandaşlar da Bakan Yıldız'a, Vali Mustafa Yemlihalıoğlu'nun görevde kalmasını istediklerini iletti.

Vatandaşların ısrarı üzerine Vali Mustafa Yemlihalıoğlu, "Sayın Bakanımız benim akrabam. Benim vali olmam için çok uğraşmıştır" dedi. Yetiştirme yurdu öğrencisi Aysel Akgül de bu sözleri üzerine Bakan Yıldız'a yönelik, "Hem akrabasınız hem de gönderiyorsunuz" demesi gülüşmelere yol açtı. Yetiştirme Yurdu öğrencilerinden Zeynep Malkoç da Vali Mustafa Yemlihalıoğlu'na karakalem resmini hediye etti.

ÖĞRENCİLERDEN SOMALİ'YE YARDIM

Artvin Sabancı Kız ve Erkek Yetiştirme Yurdu'nda kalan öğrenciler Somali'ye gönderilmek üzere kendi aralarında topladıkları 650 TL'yi de Bakan Taner Yıldız'a verdi. Bakan Yıldız, parayı Somali Yardım Hesabı'na aktarılmak üzere Vali'ye teslim etti. Çocuklara çeşitli hediyeler dağıtan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, iftar yemeğinin ardından DSİ 26'ıncı Bölge Müdürlüğü'nde düzenlenen Artvin İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katıldı. - Artvin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Enerji Bakanı Yıldız, Yetiştirme Yurdunda Kalan Öğrencilerle İftar Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement