Erciyes AŞ ve Kökbir'den Fetih Haftası Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Erciyes AŞ ve Kökbir'den Fetih Haftası Etkinliği

Erciyes AŞ ve Kökbir\'den Fetih Haftası Etkinliği

stanbul'un fethinin 559. yıldönümü dolayısıyla Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi'nde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

26.05.2012 16:44

Büyükşehir Belediyesi Erciyes AŞ ve kısa adı KÖKBİR olan Küresel Öğrenci Kulüpleri Birliği Eğitim ve Kültür Derneği tarafından İstanbul'un fethinin 559. yıldönümü dolayısıyla Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi'nde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Erciyes Serçel Yaylası'nda gerçekleşen etkinliklere Erciyes AŞ Genel Müdürü Murat Cahit Cıngı, Erciyes AŞ çalışanları ve Erciyes Üniversitesi Küresel Öğrenci Kulüpleri Birliği Eğitim ve Kültür Derneği (KÖKBİR) öğrencileri katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan KÖKBİR Derneği Başkanı Zeynel Abidin Kaymak etkinlikler hakkında bilgiler vererek, "Etkinliğimiz kan bağışıyla başlayacak, gondolla Erciyes gezintisi, yamaç paraşütü, okçuluk, kamp ateşinin yakılması ve diğer etkinlikler ile devam edecek" dedi.

KÖKBİR Kulübü üyelerine seslenen Erciyes A.Ş. Genel Müdürü Dr. Murat Cahit Cıngı da, Dağ Yönetimi olarak sizleri burada ağırlamaktan dolayı mutluyuz diyerek, "Sizlerin de takip ettiği gibi Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Özhaseki'nin vizyonuyla Erciyes de çok büyük bir proje uygulanıyor. Erciyes Master Planı projesi. Şehrimizin bugününe, yarınına ve 50 yıl 100 yıl sonrasına etki edecek, şehre imaj katacak devasa bir proje. Bu projeyi yerli ve yabancı misafirlerimiz için planlıyoruz. Ama herşeyden önce Kayserilimizin bu dağdan istifade etmesi yegane amacımız ve bunun içerisinde de üniversite öğrencilerimiz, bu ülkenin geleceğine katkı koyacak, yön verecek arkadaşlarımızın Erciyes'den istifade etmesi bizim için çok daha manidar. Bu maksatla KÖKBİR öğrenci kulübümüzle böyle bir aktiviyeti organize ettik. Burada ayrıca bir gün hepimize lazım olabilecek kan bağışını gerçekleştirmek. Allah sağlık vermiş. Bu sağlığın şükrü olarak ihtiyaç duyacak insanlarımıza Kızılayımız vasıtasıyla kan bağışı kampanyamız olacak. Hafta itibariyle Fetih Haftasını idrak ediyoruz. İstanbul'un fethinin 559. yıldönümü münasebetiyle de burada sembolik olarak anmak istedik" diye konuştu.

KÖKBİR Kulübü Başkanı Aytaç Durmaz da, bizlere bu organizasyonu Erciyes de gerçekleştirme fırsatını sunan yetkililerimize teşekkür ediyoruz diyerek,"Fetih 1453'ü hem kan bağışıyla hem de çeşitli sergi ve aktivitelerle sembolik olarak vurgulamak ve yaşatmak istedik" dedi.

KIZILAY'A KAN BAĞIŞI

Kızılay Kayseri Bölge Müdürü Dr. Adem Tatar da kan bağışının önemine vurgu yaparak, " Erciyes A.Ş. ve KÖKBİR'in Serçel Yaylasında düzenlediği Fetih Haftası etkinliklerinde biz de Türk Kızılay'ı olarak kan bağışı kampanyası için burada bulunuyoruz. Organizasyonda kan bağışına katılan öğrenci arkadaşlarımıza ve bu imkanı bizlere sunan Erciyes A.Ş. Genel Müdürü Dr. Murat Cahit Cıngı'ya teşekkür ederken vatandaşlarımızı da kan bağışına davet ediyoruz" diye konuştu.

Etkinlikler kapsamında ilk olarak Erciyes AŞ Genel Müdürü Cıngı başta olmak üzere Erciyes A.Ş. çalışanları ve KÖKBİR Eğitim ve Kültür Derneği öğrencileri Kızılay'a kan bağışında bulundu. Aynı zamanda program kapsamında gondolda da kan verilerek bir ilk gerçekleştirildi.

Daha sonra KÖKBİR Eğitim ve Kültür Derneği öğrencileri tarafından 'Fetih Kampı' kuruldu. Etkinlikler, atlı okçuluk ve yamaç paraşütü gösterileri ile devam etti.

Programa katılanlara sucuk ekmek ikramında da bulunuldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Erciyes AŞ ve Kökbir'den Fetih Haftası Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement