Erciyes'te Kar Kalınlığı 1 Metre 20 Santimetre - Son Dakika
Güncel

Erciyes'te Kar Kalınlığı 1 Metre 20 Santimetre

Erciyes\'te Kar Kalınlığı 1 Metre 20 Santimetre

Türkiye'nin önemli kış sporu ve turizm merkezi Erciyes Dağı'nda son yağışlarla birlikte pistlerdeki kar kalınlığı 1 metre 20 santimin üzerine çıktı.

08.02.2016 12:04

Türkiye'nin önemli kış sporu ve turizm merkezi Erciyes Dağı'nda son yağışlarla birlikte pistlerdeki kar kalınlığı 1 metre 20 santimin üzerine çıktı. Kar kalınlığının az olduğu pistlerde 150 suni karlama makinesi aralıksız çalıştırılıyor. Pistlerdeki karları ezen 5 araca, Almanya'daki bir firmadan mevsimsel olarak getirilen 6 aracın da eklenmesiyle birlikte her gün 102 kilometre kar ezilerek, kayakseverler için hazır hale getiriliyor.

Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Murat Cahit Cıngı, kayak merkezleri arasında fasılasız 60 kilometre uzunluğundaki pistlerde kayılan tek merkezin Erciyes olduğunu söyledi. Cıngı, şöyle dedi:

"Son yağışlarla birlikte, kayak merkezimizin Tekir ,Hisarcık, Develi ve Hacılar kapı gibi 4 pistindeki kar kalınlığı 1 metre 20 santimin üzerine çıktı. Karlar, 5'i şirketimize, 6'sı ise bu sezon Alman bir firmadan hizmet alımıyla toplam 11 araç günlük olarak kar ezip, kayakseverlere hazır hale getiriliyor. Her 4 kapı da birbirine geçişli olarak, bir kayak sever fasılasız olarak 60 kilometre kayabilir. Ayrıca, snowboard, snowkit, kar motorları ve kızaklar için ayrı ayrı pistlerimiz bulunmaktadır. Kar kalınlığının az olduğu pistlerde  aralıksız 150 suni karlama makinemiz de çalıştırılmaktadır. Özellikle sömestir tatilinde Erciyes Dağı'nda oteller bölgesi olarak bilinen Tekir Yaylası'nda 1500 yatak kapasitesiyle kayakseverlere hizmet verildi. Kent otelleri ile kamuya ait konaklama tesisleri yerli ve yabancı turistleri barındırarak, günlük olarak Erciyes'e gelmelerini sağladı." - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erciyes'te Kar Kalınlığı 1 Metre 20 Santimetre - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement