Erdoğan'ın Adaylığı Siirt'ten de Yankı Buldu - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'ın Adaylığı Siirt'ten de Yankı Buldu

Erdoğan\'ın Adaylığı Siirt\'ten de Yankı Buldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti'den Cumhurbaşkanı adaylığının açıklanması eşi Emine Erdoğan'ın memleketi Siirt'te de yankı buldu.

01.07.2014 15:00  Güncelleme: 14:54

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti'den Cumhurbaşkanı adaylığının açıklanması eşi Emine Erdoğan'ın memleketi Siirt'te de yankı buldu.

Başbakan Erdoğan'ın 22. dönem Siirt Milletvekili olduğunu hatırlatan Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Nedim Kuzu, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adayı olmasından duyduğu mutluluğu ifade etti. Kuzu, "Başbakan Erdoğan 2003 yılında Siirt'ten milletvekili seçilmişti. Aynı zamanda Siirtlilerin de eniştesi olan Başbakan Erdoğan'ın bugün Cumhurbaşkanlığı adaylığının açıklanması ülkemizin istikrarı için çok önemlidir. Kazanacağına muhtemel inandığım Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olması durumunda Siirt'in de yatırımdan nasipleneceğine olan inancım tamdır" dedi.

Siirt'e misafir olarak geldiğini belirten mali müşavir Alparslan Tunaoğlu, Başbakan Erdoğan'ın adaylığının ilan edilmesinin kendisi için sürpriz olmadığını belirterek, aylar öncesinden AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adayının Erdoğan olacağını tahmin ettiğini söyledi. Tunaoğlu, "Türkiye son 10 yılda AK Parti iktidarıyla ve başında olduğu Başbakan Erdoğan'la büyük hizmet yakaladı. Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olması durumunda bu hizmetlerin daha da taçlanacağına inanıyorum" diye konuştu.

Siirt'te esnaflık yapan Mehmet İdris Güneş, AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adaylığına Başbakan Erdoğan'ı göstereceğini tahmin edebildiğini belirterek, "Bugün televizyonda AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan olması çok isabetli oldu. Benim için sürpriz olmadı. Çünkü ben aylar önce bekliyorum. Erdoğan'ın adaylığı bana göre dengeleri değiştirecek ve Türkiye yavaş yavaş Başkanlık sistemine kayacak. Dünya son yüzyılda Türkiye'yi konuşacak" şeklinde konuştu.

Musa Bakırcı adlı esnaf ise Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adayı olmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Bakırcı, "Erdoğan çok iyi bir insan, Türk, Kürt, Çerkez, Arap ve diğer milletler arasında ayrım yapmayan bir devlet adamıdır. Aynı zamanda Siirtlilerin eniştesidir. Onunla gurur duyuyorum. Elbette adaylığını destekliyoruz. Cumhurbaşkanı olması durumunda Türkiye'nin yarınları daha da iyi olacaktır" dedi.

Siirt Gazeteciler Derneği Başkanı Atilla Durak ise Başbakan Erdoğan'ın aday olmasının Türkiye için çok olumlu bir gelişme olduğunu söyledi. Türkiye'nin gerek demokratikleşme gerekse sosyalleşme adına kabuğunu kırdığını belirten Durak, "Biz başta Başbakan Tayyip Erdoğan'ın adaylığına karşıydık. Gerekçe de ülkede siyasi istikrarın devam etmesi için Erdoğan'ın AK Parti'nin başından ayrılmamasıydı. Bizim tezimiz buldu. Ancak gördük ki Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı aday olması daha isabetli oldu. Erdoğan'ın seçilmesi durumunda Türkiye'nin, kalkınmada hak ettiği noktaya ulaşacağını gösteriyor. Çünkü Türkiye son 10 yılda kabuğunu kırdı. Halk siyasi istikrarın, normalleşme ve kalkınmanın devamından yanadır" dedi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Erdoğan'ın Adaylığı Siirt'ten de Yankı Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement