Zonguldak'ta yasağa rağmen denize girenleri "insan zinciri" kurtardı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Zonguldak'ta yasağa rağmen denize girenleri "insan zinciri" kurtardı

05.07.2026 20:59

Hava muhalefeti nedeniyle denize girmenin kesinlikle yasak olduğu Zonguldak Ereğli'de, uyarılara kulak asmayan iki kişinin sorumsuzluğu az daha facia ile sonuçlanıyordu. Köseağzı mevkisinde dalgalara kapılarak boğulma tehlikesi geçiren şahıslar, plajda bulunanların oluşturduğu insan zinciri sayesinde son anda kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, olumsuz hava koşulları nedeniyle denize girmenin yasaklanmasına ve yapılan tüm uyarılara rağmen suya atlayan 2 kişi dalgaların arasında kaybolma tehlikesi yaşadı. Kıyıda bulunan vatandaşların el ele tutuşarak oluşturduğu "insan zinciri" sayesinde 2 kişi mutlak bir ölümden döndü.

UYARILARA KULAK ASMADILAR, DALGALARA KAPILDILAR

Olay, öğle saatlerinde Ereğli ilçesine bağlı Alı Mahallesi Köseağzı mevkisinde meydana geldi. Bölgedeki sert dalgalar ve elverişsiz hava şartları nedeniyle yetkililer tarafından denize girmek kesin olarak yasaklanmıştı. Ancak uyarılara ve tehlikeye kulak asmayan 2 kişi, serinlemek için denize girdi. Dalgaların bir anda şiddetlenmesiyle akıntıya kapılan şahıslar, kıyıya dönemeyerek suyun yüzeyinde kalma mücadelesi vermeye başladı.

Zonguldak'ta yasağa rağmen denize girenleri

KUMSALDA DEV DAYANIŞMA: İNSAN ZİNCİRİ KURULDU 

Durumun vahametini ve şahısların boğulma tehlikesi geçirdiğini fark eden kumsaldaki diğer vatandaşlar, saniyeler içinde organize oldu. Dalgaların arasına tek tek girmek yerine el ele tutuşarak dev bir insan zinciri oluşturan vatandaşlar, akıntıya karşı adeta set kurdu. Azgın dalgalarla mücadele eden kahraman vatandaşlar, boğulmak üzere olan 2 kişiyi zincirin ucuyla yakalayarak güvenli bir şekilde kıyıya çekmeyi başardı.

Zonguldak'ta yasağa rağmen denize girenleri

HAYATİ TEHLİKELERİ YOK 

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine hızla sağlık ekipleri sevk edildi. Dalgaların arasından çıkarılan ve ilk müdahaleleri kumsalda yapılan 2 kişi, hazır bekleyen ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastaneden alınan ilk bilgilere göre, ölümden dönen şahısların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Zonguldak'ta yasağa rağmen denize girenleri

Yetkililer, olumsuz hava koşullarında denize girme yasağına kesinlikle uyulması gerektiği konusunda uyarılarda bulunurken, olay anına tanıklık edenler vatandaşların hızlı reaksiyonunun büyük bir faciayı önlediğini belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zonguldak'ta yasağa rağmen denize girenleri 'insan zinciri' kurtardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement