Ergenekon Davası'nda Ergin Saygun Tanık Olarak Dinlenecek - Son Dakika
Güncel

Ergenekon Davası'nda Ergin Saygun Tanık Olarak Dinlenecek

Ergenekon Davası\'nda Ergin Saygun Tanık Olarak Dinlenecek

Ergenekon Davası'na bakan mahkeme, Balyoz Davası'nda 18 yıl hapis cezasına çarptırılan emekli Orgeneral Ergin Saygun'un yarın görülecek duruşmada savunma tanığı olarak dinleneceğini açıkladı.

17.10.2012 17:21

Ergenekon Davası'na bakan mahkeme, Balyoz Davası'nda 18 yıl hapis cezasına çarptırılan emekli Orgeneral Ergin Saygun'un yarın görülecek duruşmada savunma tanığı olarak dinleneceğini açıkladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen Ergenekon Davası'nın 247. duruşması sona erdi. Davada tutuklu sanıklarından avukat Kemal Kerinçsiz'in savunma tanığı Ramazan Selçuk ve Burak Güneş dinlendi. Tanık olarak dinlenen Selçuk ve Güneş, Kemal Kerinçsiz'in hukuk dışı bir faaliyetine şahit olmadıklarını belirttiler. Tanıkların dinlenmesinin ardından duruşmaya ara veren mahkeme heyeti daha sonra aldıkları ara kararları açıkladı.

Mahkeme "28 Şubat" soruşturması kapsamında Ankara'da tutuklu bulunan emekli Orgeneral Teoman Koman'ın önümüzdeki duruşmalarda hazır edilmesi için gerekli işlemlerin yapılmasına karar verdi. Mahkeme Ayrıca yarınki oturumda gizli Tanık Selçuk ile savunma tanıkları Özcan Erdoğan ve Balyoz Davası'nda 18 yıl hapis cezası verilen emekli Orgeneral Ergin Saygun'un tanık olarak yarınki duruşmada dinleneceğini açıkladı.

TAHLİYE TALEPLERİ REDDEDİLDİ

Mahkeme Heyeti aralarında eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP İzmir Milletvekilli Mustafa Balbay, ve CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal'ın da aralarında bulunduğu 65 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Mahkeme, tutukluluk hallerinin devamına kararında "Tutuklu sanıkların atılı suçu işlediklerine ilişkin kuvvetli suç şüphesinin bulunduğu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi uygulamalarında tutukluluk için makul suç şüphesinin tutukluluk için yeterli görüldüğü, adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalacağı" gerekçelerine yer verdi. - İstanbul/ Silivri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ergenekon Davası'nda Ergin Saygun Tanık Olarak Dinlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement