Eski RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın Avukatından Hapis Cazası Kararına Tepki - Son Dakika
Güncel

Eski RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın Avukatından Hapis Cazası Kararına Tepki

Eski RTÜK Başkanı Zahid Akman\'ın Avukatından Hapis Cazası Kararına Tepki

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Davut Dursun ve eski RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın da aralarında bulunduğu 6 sanığa, ceza verilmesine tepki gösteren Zahid Akman’ın avukatı Hakan Yıldız, “Sekiz yıl önceki bir olayın tekrar ısıtılıp gündeme taşınmasının, hukuki hiçbir anlamı ve yönü yoktur” dedi.

20.01.2014 16:36

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Davut Dursun ve eski RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın da aralarında bulunduğu 6 sanığa, ceza verilmesine tepki gösteren Zahid Akman'ın avukatı Hakan Yıldız, "Sekiz yıl önceki bir olayın tekrar ısıtılıp gündeme taşınmasının, hukuki hiçbir anlamı ve yönü yoktur" dedi.

Avukat Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun müvekkili dahil dokuz üyesi hakkında "mahkeme kararını uygulamamak suretiyle görevi kötüye kullanma" iddiası ile açılan davada, Ankara 19. Sulh Ceza Mahkemesi; Üst Kurul üyelerinin tamamı hakkında hapis cezası hükmü kurduğunu belirterek, "Verilen bu kararının Türk Ceza Kanunu'na ve Ceza Muhakemesi Kanunu'na aykırı olduğu düşüncesindeyiz. Tarafımızdan temyiz edilen kararın daha önce verilen mahkumiyet kararının bozulduğu gibi yine Yargıtay incelemesinde bozulacağına inanıyoruz" ifadesini kullandı.

Hükmü veren mahkemenin ayrıca s¸ikayetcçinin isteği üzerine 20 Nisan 2006 tarihli Üst Kurul kararında sahtecilik yapıldığı iddiası ile müvekkili hakkında "resmi belgede sahtecilik" iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Bas¸savcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdiğini kaydeden Avukat Yıldız, şunları dedi:

"Mahkeme tarafından verilen bu karar açıkça hukuka aykırıdır. Şöyle ki müvekkil hakkında aynı iddia ile daha önce aynı şikayetçinin yaptığı şikayet üzerine Ankara Cumhuriyet Bas¸savcılığı'nın 2009/95954 Sorus¸turma No'lu dosya ile soruşturma başlatılmıs¸tır.

Yapılan soruşturma ile ilgili olarak yargılama izni kapsamında Bas¸bakanlık Teftis¸ Kurulu tarafından düzenlenen Teftis¸ Kurulu Raporu ile; müvekkil hakkındaki iddianın gerc¸eği yansıtmadığı, anılan UÜst Kurul kararı ile ilgili herhangi bir "resmi evrakta sahtecilik" eylemi olmadığı tespit edilmis¸tir.

"Aynı iddia ile ilgili olarak Danıs¸tay 1. Dairesi 2009/1598 Esas 2010/120 Karar sayılı 20.01.2010 tarihli kararında; anılan Üst Kurul kararı ile ilgili herhangi bir "resmi evrakta sahtecilik" eylemi olmadığı şeklinde hüküm kurulmuştur" diyen Avukat Yıldız, tüm bu süreçten sonra Ankara Cumhuriyet Bas¸savcılığı tarafından yürütülen soruşturmada; 2010/15654 Karar No'lu 03.03.2010 tarihli karar ile kesin olarak işlemden kaldırma kararı verildiğini vurgulayarak şöyle devam etti:

" Yukarıda yer verdiğimiz tüm bu resmi merci kararları ve raporu, Ankara 19. Sulh Ceza Mahkemesi dosyasında da bulunmakta ve şikayetçi tarafından da bilinmektedir. Tüm bunlara rağmen mahkemenin, şikayetçinin talebi ile yeniden suç duyurusunda bulunmasının böylece sekiz yıl önceki bir olayın tekrar ısıtılıp gündeme taşınmasının, hukuki hic¸bir anlamı ve yönü yoktur.

Sonuc¸ olarak; anılan Üst Kurul kararında herhangi bir sahtecilik yoktur ve bu husus, yukarıda yer verilen yargı ve disiplin merci kararları ile de sabittir." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eski RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın Avukatından Hapis Cazası Kararına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement