Eskişehir'de "Sevdiklerimizle Sağlığa Yürüyoruz" Halk Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'de "Sevdiklerimizle Sağlığa Yürüyoruz" Halk Yürüyüşü

Eskişehir\'de "Sevdiklerimizle Sağlığa Yürüyoruz" Halk Yürüyüşü

Sağlık Bakanlığı tarafından 2014 yılının “Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı” ilan edilmesi münasebetiyle Eskişehir’de, “Sevdiklerimizle Sağlığa Yürüyoruz” adı altında halk yürüyüşü düzenlendi.

29.12.2013 13:18

Sağlık Bakanlığı tarafından 2014 yılının "Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı" ilan edilmesi münasebetiyle Eskişehir'de, "Sevdiklerimizle Sağlığa Yürüyoruz" adı altında halk yürüyüşü düzenlendi.

Halk Sağlığı Müdürlüğü önünde başlayan yürüyüşe, Eskişehir Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Fidan, Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Kadir Demirel, sağlıkçılar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yürüyüşle alakalı gazetecilere açıklamalarda bulunan Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Demirel, bakanlık tarafından 2014 yılının "Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı" ilan edilmesi nedeniyle böyle bir etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Birçok hastalıkların hareketsizlikten kaynaklandığına dikkat çeken Demirel, "81 ilde 'Sevdiklerimizle Sağlığa Yürüyoruz' adı altında hepimiz yakınlarımızla, sevdiklerimizle, arkadaşlarımızla birlikte bir aktivasyonu başlatmış oluyoruz. Biliyorsunuz hareketsiz yaşama bağlı olarak birçok hastalıklar ortaya çıkmakta. Obezite, diyabet, kas-eklem hastalıkları gibi buna benzer hastalıklar hep hareketsizlikten ortaya çıkıyor. Sağlıklı yaşam için günde en az yarım saat yürüyerek bu hareketi koruyucu bir sağlık hizmeti haline getirmeye çalışıyoruz. Bugün burada bunun için toplandık. 2014 yılını sağlıklı, hareketli geçirmeyi temenni ediyorum" dedi.

Daha sonra Genel Sekreter Fidan ve Demirel ile kalabalık, Odunpazarı Kurşunlu Külliyesi'ne kadar yürüdü.

Öte yandan, yürüyüşe katılanlara Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından 'Adımsayar' dağıtıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eskişehir'de 'Sevdiklerimizle Sağlığa Yürüyoruz' Halk Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement