Eskişehir3kılıçdaroğlu Büyükerşen' E Chp Rozetini Taktı - Son Dakika
Güncel

Eskişehir3kılıçdaroğlu Büyükerşen' E Chp Rozetini Taktı

Eskişehir3kılıçdaroğlu Büyükerşen\' E Chp Rozetini Taktı

CHP Genel Başkanı Kemal Klıçdaroğlu, DSP'den İstifa Eden Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e CHP Rozeti Taktı.

27.02.2011 17:33

CHP Genel Başkanı Kemal Klıçdaroğlu, DSP'den istifa eden Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e CHP rozeti taktı. Kılıçdaroğlu, ?Onlar efsane liderimiz Ecevit'in yanındaydılar. Ecevit de bizim liderimiz"dedi. Kıldaroğlu vefat eden Erbakan için de başsağlığı dileklerinde bulundu.

Kemal Kılçdaroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in CHP'ye geçişi nedeniyle Eskişehir Porsuk Spor Salonu'nda düzenlenen törene katıldı. Yaklaşık 5 bin kişinin izlediği törende konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'yi adım adım gezip demokrasi ve özgürlük isteğini daha yüksek sesle bütün Türkiye'ye haykıracaklarını söyledi. Kılçdaroğlu şöyle devam etti:

?işçinin derdini, köylünün derdi sanayicinin derdini anlatacağız ve sahip çıkacağız. Yola çıkarken tek hedefimiz vardı halka hizmet halkı kucaklamak halkın erlerine. Halkın dertlerine talibiz onlar ülkenin rantına biz ülkenin sorunlarına talibiz. Biz kadın erkek eşitliğine inanıyoruz, onlar inanmıyor. Bütün kadın kardeşlerimize bir şey söylemek istiyoruz. Seçme ve seçilme hakkını kadınlara veren parti CHP'dir.Kadınlara siyasal hak tanıdık ancak kız çocuklarını yeterince okutmadık, ekonomiye girmelerine desteği veremedik.Onlara bir hak daha tanıyoruz, yoksulluk kader değildir, yoksulluğu tarihe gömeceğiz ve size aile sigortasını getireceğiz. Onlara siyasal hak tanıdık, şimdi de ekonomik hak tanıyacağız.Kömür kuyruğunda, bulgur kuyruğunda beklemeyecekler, onların banka hesabına 600 lira yatıracağız."

AK Parti iktidarını eleştiren KılıÇdaroğlu, ?Onlar yoksul sayısı artsın diyorlar, artsın ki bizim oylarımız da artsın. Yoksulluğu birilerin kaderiymiş gibi sunanlardan da hesap soracağız" dedi.

Kılçdaroğlu, Eskişehir'in çağdaş ve üniversite kenti olduğunu söyledi. Yılmaz Büyükerşen'in Eskişehir'i Eskişehir yaptığını ancak çoğu kez hükümetin engelleri ile karşılaştığını söyleyen Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

?Eskişehir'i Türkiye'ye tanıttı ,o şimdi burada , aramazda.Eskişehir'e tramvayı getirdi. 2 yılda tramvayı getirdi hangi AKPli belediye verdiği sözü tuttu Ben senden para da istemiyorum arkadaş sen benim projemi onayla dedi engel çıkardılar.Hemen seçimlerden sonra başbakan halka seslenmişti biz belediyeler arasında ayrımcılık yapmıyoruz bütün belediyelere eşit davranacağız. Bu doğrumu ? (Kalabalık hayır deyince)Biraz yüksek sesle seslenin de Ankara'daki Recep bey duysun. Ama Recep bey halkı, çiftçiyi duymaz, ne zaman duyar? telefonla konuşulanları duyar çünkü bu hükümet tele kulak hükümeti. Büyükerşen Eskişehir'e tramvay getireceğim diyor hayır yapma diyor sen başarısızsın diyor. B kez iller bankasına başvuruyor iller bankası bütün belediyelerin bankası o da vermiyor. Ben söz veriyorum. 12 Haziranda iktidarı değiştireceğiz Eskişehir'e layık olan hizmetleri getireceğiz.Büyükerşen yatırım için izin istiyor, para da istemiyor ama izin vermiyorlar.İzin istiyoruz izin veriyorlar, i Zamanında bitiriyorum, bütün borçlarımı 3 gün önce ödüyorum, vergi dairesine, SSK'ya borcum yok ama yatırım yapma diyorlar. Ankara metrosu, İstanbul metrosu bitti mi? Ama bakın onlar yapmadılar hazineden para aldılar , paralarını ödemediler, sonunda hükümet bir karar aldı siz yapmayın biz yapacağız dediler. Büyükerşen ben kendim yapacağım diyor ama hayır sen yapma diyorlar."

Herkesi CHP çatısı altında birleşmeye çağıran Kemal Kılıçdaroğlu, ?Irmaklar, dereler denize akar. Artık bizim ayrılma lüksümüz yok, beraber olmak zorundayız. Tek hedef halkın iktidarıdır. Sosyal demokrat belediyecilikte rant belediyecilik yapılmaz. Ben Eskişehir'e Eskişehirlilere hizmet veren belediye başkanlarına teşekkür ediyorum.onlarla birlikte olmaktan onur duyuyorum. Daha önce başka partilere oy vermiş olan bütün yurttaşlarımı CHP çatısı altında bekliyoruz. Temiz siyaset mi istiyorsunuz adres CHP, emekliler geçinemiyor musunuz? adres CHP partisi, kadınlar geçinemiyorsunuz, eşiniz işsiz çocuğunuz iş bulamıyor mu adres CHP. CHP, Türkiye'nin adresi, Türkiye'nin geleceği, Türkiye'nin güvencesidirö dedi.Gençler siz destek verdikçe durmayacağız.bu mücadelemiz kutsal mücadele temiz siyasetten yana bir mücadeledir. Cumhuriyet Halk Partisi halkıyla buluşuyor artık. Biz yolumuzu çizdik haritamızı çizdik gücümüz sizdedir halktadır. Halka güveniyoruz, inanıyoruz. Oy verilmiyorsa kabahat bizdedir halk da değildir, halka daha fazla gideceğiz, herkese destek vereceği kimseyi ötekileştirmeyeceğiz halkı kucaklayacağız."

Ödemiş'te düzenledikleri mitinge kimilerine göre 50 bin kimilerine göre 100 bin kişinin katıldığını söyleyen Kemal Kılçdaroğlu, ? ilk kez çiftçinin derdini büyük dile getiren CHP'dir. Çiftçilere kendinize sorun sorun cumhuriyet tarihinde ithal kurbanlık getirildi mi Türkiye'ye getirilmediyse kim bu hale getirdi, bizim yaylalarımız mı yok, bizim hortumcularımız var halkı düşünmeyen cebini düşünen hortumcularımız var" Diye konuştu.

Yılmaz Büyükerşen'i ve DSP'lileri hiçbir zaman kendilerinin dışında düşünmediklerini ifade eden Kılıçdaroğu Bülent Ecevit'en ?Efzsane liderimizö diye söz etti. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

?Büyükerşen ve beraberindekiler Ben bizim efsane liderimiz Ecevit'in yanındaydılar. Ecevit de bizim liderimiz. O bütün bunları CHP çatısı altında yaptı gönlümüzün lideridir gönlümüzde her zaman kalacaktır selam ve sevgiyle anıyoruz. Halk partisi ikdidar olacak haremilerden hesap soracak"

Yılmaz Büyükerşen'e rozet takan Kılıçdaroğlu, ?Ailesinin yanına 6 okun yayına geldiği için onurla rozetini takıyorum. Bu rozeti ülkemizin kurtarıcısı Atatürk' de gururla taşıyordu.ö

Dedi. Büyükerşen'in ardından Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile DSP'den istifa eden belediye meclis üyelerine CHP rozeti takıldı.

CANLI YAYINLANDI

ESKİŞEHİR/DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir3kılıçdaroğlu Büyükerşen' E Chp Rozetini Taktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement