Habertürk TV diplomasi muhabiri Mahmut Gürer'in de bulunduğu etkinlikte konuşan Bass, savcılık tarafından ifadeye çağrılan başkonsolosluk çalışanı N.M.C'nin ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'nda saklandığı iddialarına, "ABD misyonlarında saklanan kimse yok. Hiçbir çalışanımızı yargıdan kaçırmıyoruz" ifadeleriyle yanıt verdi.
Piyasaların merakla beklediği Amerika Merkez Bankası Fed'in toplantısı tutanakları açıklandı. 19-20 Eylül'deki Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının tutanaklarına göre, birçok Fed yetkilisi enflasyonun uzun süre düşük kalacağından endişe ediyor. Fed yetkilileri enflasyon konusunda fikir birliğine varamadı ve bazı Fed yetkilileri enflasyon yükselene kadar faiz artışının ertelenmesi gerektiğini savundu.
Açıklanan Fed tutanaklarına göre, üyeler arasında düşük enflasyonun sorun yaratabileceğine ilişkin endişelerin bulunması ile beraber küresel bazda USD fiyatı 1 haftanın en düşük seviyelerine gerilemiştir. Bu durumdan olumlu etkilenen TRY, aynı zamanda gün içinde ABD'nin Türkiye Büyükelçisi John Bass'in iki ükenin vize krizini sonlandırmak için görüşmekte olduğu açıklaması ve ABD'li iki basketbolcuya Türkiye'ye giriş izni verilmesiyle oluşan olumlu haber akışından pozitif etkilenmekteydi. 3,65 seviyesi altına geçen kurun, mevcut gerilediği seviyeleri koruması durumunda ana destek seviyesi 3,60 olarak izlenecektir. Kurun yeniden 3,65 üzerine çıkması durumunda ise ilk teknik direnç 3,71 seviyesinde olacaktır.
Hafta boyunca Başkan Trump'ın mali politikalarının belirsizliği, Kuzey Kore ve Çin'den kaynaklı endişeler gibi sebeplerle tutanaklar öncesinde düşen DXY, tutanakların açıklanmasından sonra da Fed içerisinde düşük enflasyon endişelerinin öne çıkmasından dolayı gerilemesini sürdürdü. Bu durumdan en çok fayda sağlayanlardan biri EUR'dur. EUR'daki çıkış Katalonya'nın bağımsızlık ilanını askıya almasından beri devam ediyor ve İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Katalan krizine cevap vererek Pazartesi konuşmasının bağımsızlık ilanı olup olmadığına açıklık getirilmesini istedi. EUR, 1,1820'den aldığı destekle 1,1920 direncini hedefliyor. Güniçi momentum yukarı; piyasa kırılmaları için yarınki ABD enflasyonuna bakılmalı.
Son Dakika › Güncel › Fed Tutanaklarında Enflasyon Endişeleri - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.