Finansal Okuryazarlık Seminerleri - Son Dakika
Güncel

Finansal Okuryazarlık Seminerleri

Finansal Okuryazarlık Seminerleri

"İstanbul Finans Merkezi Yolunda Hedef 20.000 Kadın" projesinde ilk etap tamamlandı.

16.06.2012 10:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İSMEK ortaklığında ve Doğuş Grubu'nun sponsorluğunda hayata geçirilen, Doğuş Holding Strateji Bölüm Başkanı ve Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Üyesi Özlem Denizmen'in yürüttüğü "İstanbul Finans Merkezi Yolunda Hedef 20.000 Kadın" projesinde ilk etap tamamlandı. Finansal okuryazarlık çalışmalarının Türkiye'de kadınlara yönelik düzenlenen ilk ve tek platformu "Para Durumu" kapsamında, 21 Aralık 2011 tarihinde başlatılan seminerlerle, bugüne kadar yaklaşık 10 bin kadın katılımcıya ulaşıldı.

Türkiye'deki her gelir grubundan kadınların finansal okuryazarlık bilincini geliştirmeyi amaçladıklarını belirten Özlem Denizmen, "Bireylerin gelirlerini, harcamalarını, birikimlerini ve yatırımlarını akıllıca değerlendirip, doğru yönetebilme yetkinliklerinin sağlanması gibi kişisel para yönetimi ile ilgili önemli konuları ele aldığımız eğitim projemizle, 2013 yılında MEB müfredatına da girebilmeyi hedefliyoruz" dedi.

T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İSMEK ortaklığında ve Doğuş Grubu'nun sponsorluğunda hayata geçirilen, Doğuş Holding Strateji Bölüm Başkanı ve Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Üyesi Özlem Denizmen tarafından yürütülen "İstanbul Finans Merkezi Yolunda Hedef 20.000 Kadın" projesinde ilk etap tamamlandı.

İkinci etabı yeni eğitim ve öğretim dönemiyle birlikte başlayacak olan projeyle, kadınların farklı yatırım araçları konusunda farkındalığının artması sağlandı. İlk etapta ulaşılan 10 bin kadın arasında yapılan araştırmada, eğitim öncesi birikimlerini değerlendirme konusunda bilgili olduğunu ifade eden kadınların oranı yüzde 45 iken, Özlem Denizmen tarafından gerçekleştirilen seminerler sonrasında bu oran yüzde 81'e yükseldi.

Finansal okuryazarlık çalışmalarının Türkiye'de kadınlara yönelik olarak düzenlenen ilk ve tek platformu "Para Durumu" kapsamında 12 Aralık 2011 tarihinde başlatılan etkinlik, İstanbul'un çeşitli semtlerini kapsayacak şekilde sürdürüldü. Düzenlenen 12 panelde yaklaşık 10 bin kadına, para kavramı, dilek-hedef farkı, bütçe, borç yönetimi, kredi kartı, birikim, yatırım araçları, girişimcilik, KOSGEB, mikro kredi, ev alımı konularında, interaktif uygulamalar ve teatral anlatımlar da kullanılarak bilgi aktarıldı.

Infakto Araştırma ve Danışmanlık şirketi tarafından proje genelinde yapılan araştırma sonuçlarına göre; eğitimler sonrasında kişisel finans konularında yüksek oranlarda bilinçlenme gerçekleştiği ölçümlendi. Araştırmaya göre, katılımcıların parasal konulardaki bilgi seviyesi yüzde 74 oranında arttı. Ayrıca, yatırım aracı çeşitliliğindeki bilinçlenme düzeyi de artış gösterirken, zorunlu ve lüks harcamaları ayırt etme seviyesi de yüzde 87,6'ya yükseldi. Eğitimler sonunda, kadınların farklı yatırım araçlarına da yöneldikleri gözlendi. Eğitim sonunda, birikimlerini değerlendirme konusunda bilgili olduğunu ifade eden kadınların oranı da yüzde 45'ten yüzde 81'e yükseldi.

Feshane'de gerçekleştirilen 15. Genel Sergi ve Festival etkinlikleri kapsamında, 14 Haziran 2012 tarihinde ilk yarının son semineri gerçekleştirilirken, eğitime 100 kadın katıldı ve son derece başarılı sonuçlara ulaşıldı. Özlem Denizmen, kadınların, ailenin ve sağlıklı toplumların temel direği olduğu gerçeğinden yola çıktıklarını ve İBB ortak çalışması ile ülkeye katkı sağlayacak sosyal sorumluluk projelerinin bir yenisi olan, eğitim alanında yepyeni bir bakış açısı getirmesi amaçlanan 'finansal okuryazarlık' konusunu çalışmalarına dâhil ettiklerini açıkladı. Denizmen, "Bireylerin gelirlerini, harcamalarını, birikimlerini ve yatırımlarını akıllıca değerlendirip, doğru yönetebilme yetkinliklerinin sağlanması gibi kişisel para yönetimi ile ilgili önemli konuları ele aldığımız eğitim projemizle ayrıca, 2013 yılında MEB müfredatına girebilmeyi hedefliyoruz" dedi.

Denizmen, "Parasını yöneten hayatını yönetir sloganıyla yola çıktığımız seminerlerimizden mutluluk verici sonuçlar elde ettik. Finansal huzurlu bir Türkiye'nin yolu, bireylerin paralarını doğru şekilde yönetebilmeyi öğrenmesinden geçiyor. Finansal eğitimin okullarda ders olarak da verilmesi, uzun vadede ülkemiz gelişimine çok olumlu katkılarda bulunacaktır. Para Durumu'nun bugüne kadar gerçekleştirdiği başarılı çalışmaların, bu konuya olumlu etkisi olduğuna inanıyoruz" dedi.

Ocak–Haziran 2012 tarihleri arasında yaklaşık 10 bin kadının dâhil olduğu "İstanbul Finans Merkezi Yolunda Hedef 20 Bin Kadın" projesinin, 2012-2013 eğitim yılında tekrar başlayarak gelecek dönemlerde de devam etmesi ve hedef olarak belirlenen 20 bin kadına kısa sürede ulaşması planlanıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Finansal Okuryazarlık Seminerleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement