Finlandiya'da Türk Kültürünü Tanıtacaklar - Son Dakika
Güncel

Finlandiya'da Türk Kültürünü Tanıtacaklar

Finlandiya\'da Türk Kültürünü Tanıtacaklar

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde yütülen proje kapsamında, 14 öğrenci ile 3 öğretmen hem Türk kültürünü tanıtmak hem de bilim, sanat, spor ve sosyal iktivitelere katılmak için Finlandiya'ya gitti Kaymakam Gürbüz: "Gençlerimize çok önemli imkanlar sunuyoruz.

01.07.2014 11:30

Sarıkamış ilçesinde yürütülen proje kapsamında Finlandiya'ya giden 14 lise öğrencisi ile 3 öğretmen, hem Türk kültürünü tanıtacak hem de söz konusu ülke hakkında bilgi sahibi olacak.

Kaymakamlığın Ar-Ge birimi ile ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından hazırlanan, farklı ülkelerden gençlerin Türkiye'ye gelmesi, Türkiye'den de öğrencilerin yurt dışına gitmesini sağlamak amacıyla "Kendi Hayatımın Sanatçısı ve Parlak Bir Yaz Akşamı Finlandiya'da Kamp" adlı proje hazırlandı.

Gençlik değişim projesi kapsamında kentten 14 lise öğrencisi, 3 öğretmen gözetiminde Finlandiya'ya gitti. Söz konusu ülkede 10 gün kalacak olan gençler, bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde bulunup, Türkiye'nin tanıtılmasına katkı sağlayacak.

Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yapılan bu tür projelerin çok önemli olduğunu belirtti.

Gençlerin, öz güven kazanabilmeleri için önemli bir fırsat olduğunu vurgulayan Gürbüz, "Gençlerimize çok önemli imkanlar sunuyoruz. Öğrencilerimiz gittikleri ülkelerde, hem ülkemizi hem de kültürümüzü tanıtıyorlar. Özellikle son yıllarda yabancı ülkelerden de çok fazla öğrenci grupları geliyor" dedi.

Gürbüz, "Amacımız bilim, sanat, spor ve sosyal aktiviteler açısından medeni ülkelerin olduğu her platformda önce ülkemizi, sonra bölgemizi ve ilçemizi hak ettiği şekilde temsil edip, tanıtmak. Bu anlamda gençlerimize çok önemli imkanlar sunuyoruz. Bundan sonra da proje hazırlamaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Finlandiya'ya giden kafile, bazı kentlerde izcilik, spor, sokak sanatı gibi etkinliklerde yer alıp, kendi kültürlerini tanıtmaya çalışacaklar. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Finlandiya'da Türk Kültürünü Tanıtacaklar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement