"Fransa Afrika'da Halkların Özgürlük Taleplerini Bulacak" - Son Dakika
Güncel

"Fransa Afrika'da Halkların Özgürlük Taleplerini Bulacak"

"Fransa Afrika\'da Halkların Özgürlük Taleplerini Bulacak"

Muammer Kaddafi'nin infazını delil karartma, insanlığa ve tarihe karşı yapılmış emperyalist bir müdahale olarak değerlendiren Mazlum-Der İstanbul İl Başkanı Cüneyt Sarıyaşar, "Libya işgalcileri, hem Kaddafi ile geçmişte nelerin pazarlıklarını yaptıkları bilgisini, hem de gelecekteki Libya'da neleri nasıl paylaşacaklarını ustaca karattılar.

26.10.2011 12:48

Muammer Kaddafi'nin infazını delil karartma, insanlığa ve tarihe karşı yapılmış emperyalist bir müdahale olarak değerlendiren Mazlum-Der İstanbul İl Başkanı Cüneyt Sarıyaşar, "Libya işgalcileri, hem Kaddafi ile geçmişte nelerin pazarlıklarını yaptıkları bilgisini, hem de gelecekteki Libya'da neleri nasıl paylaşacaklarını ustaca karattılar. Fransa, Afrika'da eski şaşalı günlerini değil, halkların özgürlük talebini bulacak" dedi.

Mazlum-Der İstanbul İl Başkanı Cüneyt Sarıyaşar, yanındaki 3 kişi ile Taksim'deki Fransız Konsolosluğu önünde saat 11.00'de yaptığı basın açıklamasında, "Kaddafi'nin infazı, delil karartmadır, insanlığa ve tarihe yapılmış emperyalist bir müdahaledir. Diğer yandan günler süren ceset teşhirinin, ne İslam ile ne de her hangi bir din ile ilgisi yoktur. Sarkozy, 1960'ların soykırımcı alışkanlığı ile Afrika'nın efendiliğine kavuşacağını sanıyorsa aldanıyor. Çünkü Tunus'tan tutuşturulan büyük özgürlük ateşi, kara kıtayı çoktan aştı" diye konuştu. - İstanbul/ Beyoğlu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Fransa Afrika'da Halkların Özgürlük Taleplerini Bulacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement