Fransa, Ikby'ye Yardımlarına Devam Edecek - Son Dakika
Güncel

Fransa, Ikby'ye Yardımlarına Devam Edecek

Fransa'nın Bağdat Büyükelçisi Baret'i kabul eden IKBY Başbakanı Barzani: "Ankara ve Tahran'la ilişkilere büyük önem veriyoruz" "İbadi hükümetini destekliyoruz"

23.10.2014 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, Fransa'nın Bağdat Büyükelçisi Mark Baret'i kabul etti.

IKBY hükümetinin resmi sitesinde yayımlanan açıklamaya göre, Başbakan Barzani, Fransa ile ilişkilerine büyük önem verdiklerini vurgulayarak, Cumhurbaşkanı François Hollande'ın geçen ay Erbil'e gerçekleştirdiği ziyaretin kendileri için büyük anlam taşıdığını dile getirdi. Barzani, bütün alanlarda işbirliğinin ve yardımlaşmanın devam etmesini temenni etti.

Merkezi Irak hükümetiyle aralarındaki sorunların tümünü çözmekten yana olduklarını kaydeden Barzani, sonuç almak için Başbakan Haydar el-İbadi hükümetini desteklediklerini söyledi.

IKBY'nin Türkiye ve İran'la ilişkilerine de değinen Barzani, "Ankara ve Tahran'la ilişkilere büyük önem veriyoruz" dedi.

Baret de Fransa'nın, Kürt bölgesine yönelik askeri ve insani yardımlarının devam edeceğini ayrıca ülkesinden bir heyetin de bölgeye gelerek sığınmacıların durumuna ilişkin incelemede bulunacağını belirtti. - Erbil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fransa, Ikby'ye Yardımlarına Devam Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement