Futbolun Zirvesi İstanbul'da Başladı -3 - Son Dakika
Güncel

Futbolun Zirvesi İstanbul'da Başladı -3

Futbolun Zirvesi İstanbul\'da Başladı -3

Futbolun Zirvesi İstanbul'da başladı Gümüşdağ Türk Futbolunun gelişimi ve kulüplerimizin maddi durumunu konuşmak üzere toplandık Bakan Kılıç Avrupa Futbol Şampiyonası'nda bir final oynamayı hayal de etmiyor değiliz... TFF Başkanı Demirören Hayalim olan Süper Lig A.Ş'yi hayata geçirdik HABER-KAMERA FAİK GÜRSES-SERCAN SAPANATAN-HAKAN TARHAN, İSTANBUL-DHA 'Uluslararası Futbol Zirvesi' İstanbul'da başladı.

28.01.2016 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Futbolun Zirvesi İstanbul'da başladı

Gümüşdağ Türk Futbolunun gelişimi ve kulüplerimizin maddi durumunu konuşmak üzere toplandık

Bakan Kılıç Avrupa Futbol Şampiyonası'nda bir final oynamayı hayal de etmiyor değiliz...

TFF Başkanı Demirören Hayalim olan Süper Lig A.Ş'yi hayata geçirdik

HABER-KAMERA FAİK GÜRSES-SERCAN SAPANATAN-HAKAN TARHAN, İSTANBUL-DHA

'Uluslararası Futbol Zirvesi' İstanbul'da başladı.

İstanbul Shangri Bosphorus Otel'de, Kulüpler Birliği Vakfı'nın evsahipliği ile başlayan zirveye, TC Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, FIFA İcra Kurulu Üyesi Şenes Erzik, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Antalya spor Başkanı Gültekin Gencer ve yurt dışından bir çok yabancı futbol adamı katıldı.

Zirve, evsahibi konumunda olan Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ'ın konuşması ile başladı. Göksel Gümüşdağ yaptığı açılış konuşmasında tüm katılımcılara 'hoşgeldiniz' dedi Göksel Gümüşdağ 'Katılımcılara Türk Futbolu'nun gelişimi ve ilerlemesi için konuları tartışarak, kulüplerimizin maddi durumunu konuşmak üzere futbolun tüm paydaşları burada toplandık dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise Futbol Zirvesi oturumunda yaptığı konuşmada, Böyle bir zirvenin organize edilmesi konusunda Külüplerbirliği Başkanı'na çok teşekkür ederim. Külüplerimizin sorunları, onları nasıl daha ileriye taşırız bunları dile getireceğiz. Ama en önemlisi futbolun ilerlemesi için atılacak adımlardır. Buradan çıkacak mesajlar Dünya'nın dört bir tarafına da ulaşacaktır. Yeryüzünde futbol en üst seviyede. Sosyal medya da futbol en çok futbolun konuşulduğunu biliyoruz. Bir de parantez açmak istiyorum. Diğer spor branşlarına da ilgiyi artırmakta görevimiz olmalı. 3 milyar 200 mşlyon maliyetle 29 stad projesi yapılmakta ve bitmektedir. Futbol külüplerimizin durumu hakkında ciddi emareler var. Külüpler Yasası son halini almak üzere. Bu yasal alt yapı oluştuktan sonra yeni hamleler peşisıra gelecektir. Ekonomik tedbirlerden sonra herşeyin yerli yerine oturacağını alt yapıyı sağlam oluşturduktan sonra gayet iyi nefes alacağız. Elbette, Haziran ayında başlayacak Avrupa Futbol Şampiyonası'nda bir final oynamayı hayal de etmiyor değiliz. Birlik ve beraberlik ve ortak azmimiz olduğu sürece üstesinden gelemiyeceğimiz, başedemiyeceğimiz bir olay yoktur. şeklinde konuştu.

Futbol Federsyonu Başkanı Yıldırım Demirören de Futbol Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, Bugün çok mutluyuz. Hep beraber buradayız. Gümüşdağ'ın benim de hayalim olan Süper Lig A.Ş'yi hayata geçirdik. Bayern Münih 20 milyon Euro'yu havuz bozulmasın diye fedakarlık etti. Külüpler ekonomik yapısını düzeltmeli. Borçları külüpler artık bir düzene koymalı. Kulüplerin banka borçlarının yapılması konusunda da Sayın Bakanımızdan rica etmekteyiz. Ayrıca hakemleri artık tartışmayalım. Hakemleri konuşarak futbolu ilerletemeyiz dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Futbolun Zirvesi İstanbul'da Başladı -3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement