G20 Nedeniyle Golf Sahaları 1 Hafta Kapatılacak - Son Dakika
Güncel

G20 Nedeniyle Golf Sahaları 1 Hafta Kapatılacak

G20 Nedeniyle Golf Sahaları 1 Hafta Kapatılacak

Antalya'nın Serik İlçesi'nde kasım ayında yapılacak G20 Zirvesi'nin güvenliği gerekçesiyle Belek bölgesindeki 9 golf sahasının 1 hafta kapatılmasına karar verildi.

16.09.2015 10:59

Antalya'nın Serik İlçesi'nde kasım ayında yapılacak G20 Zirvesi'nin güvenliği gerekçesiyle Belek bölgesindeki 9 golf sahasının 1 hafta kapatılmasına karar verildi. Karar üzerine 3 bine yakın rezervasyonun iptal edildiği belirtildi.

Serik İlçesi'ne bağlı Belek turizm bölgesinde 15- 16 Kasım tarihlerinde yapılması planlanan G20 Zirvesi dolayısıyla ana güvenlik bölgesi içinde bulunan golf sahalarının daha önce 4 gün olan kapatma kararı, 1 haftaya çıkarıldı. Dışişleri Bakanlığı Çok Taraflı Ekonomik İşler Genel Müdürü Emre Yunt imzasıyla 10 Eylül'de Belek Turizm Yatırımcıları Birliği'ne (BETUYAB) gönderilen yazıda, zirve toplantıları ve liderlerin konaklama mekanlarının yer aldığı Üçkum Tepesi, Taşlıburun ve İskele mevkilerindeki otellerin 11- 17 Kasım, aynı bölgedeki golf sahalarının ise 14- 17 Kasım tarihleri arasında kapalı tutulmasının değerlendirildiğine yönelik daha önce alınan karar hatırlatıldı.

KAPATMA KARARI 1 HAFTAYA ÇIKTI

Aynı yazıda, G20 Görev Gücü, Antalya Valiliği, Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Antalya İl Emniyet Müdürlüğü ile birlikte yapılan zirve güvenlik tedbirlerinin güncel gelişmelerle gözden geçirildiği toplantıda, golf sahalarının liderlerin bölgeye intikalinden önce oyunlara kapatılmasının yerinde olacağı, bu şekilde olası güvenlik zafiyetinin önlenebileceğinin değerlendirildiği belirtildi. Bu anlamdaki nihai değerlendirmede; güncel güvenlik tedbirleri çerçevesinde golf sahalarının 11- 17 Kasım tarihleri arasında sadece akredite olmuş resmi heyet üyelerine açık tutulmasının isabetli olduğu kaydedildi. Dışişleri Bakanlığı'nca gönderilen yazı, BETUYAB tarafından 11 Eylül'de bölgedeki turizm tesislerine iletildi.

'REZERVASYONLAR İPTAL EDİLİYOR'

Antalya Golf Kulüp Genel Müdürü Uğur Budak, yeni yazı uyarınca güvenlik bölgesinde kalan 9 golf sahasının kapatılacağını belirtirken, daha önce 4 gün olan karara göre golf sahalarının rezervasyonlar yaptığını aktardı. Kapatma kararının 1 haftaya çıkarılmasıyla 3 bine yakın rezervasyonun iptal edilmeye başladığını ve bu kararla bölge ekonomisinin 15- 20 milyon euro'ya yakın zararla karşı karşıya kalacağını vurgulayan Uğur Budak, "Zaten golfçüler bu aylarda bölgeye geliyor. Zar zor Türkiye'ye getirmeye çalışıyoruz. Şimdi bu yazıyla birlikte rakibimiz olan Portekiz ve İspanya'ya müşterilerimizi kaptırıyoruz. Bu konuda acentelerin de tepkileriyle karşı karşıya kalıyoruz" dedi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel G20 Nedeniyle Golf Sahaları 1 Hafta Kapatılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement