Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından düzenlenen 'Gaziantep'in Yıldızları Ödül Töreni'ne katılan bakanlar ve protokol üyeleri işadamlarına ödüllerini verdi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, törende yaptığı konuşmada ulaşım, iletişim sanayiden ticaretten ve yaşamdan ayrı düşünülemeyeceğini ifade ederek, "İletişim ve ulaşımda önemli projelerle yatırımcıların önünü açtık. Bir ülkede istikrar ve güçlü siyasi irade ile güven varsa o ülke büyüyor. Türkiye son 10 yılda sürekli büyümesini sürdüren 5 ülkeden biridir. Bundan ülkemiz insanımız kazandı ve gelecek nesiller kazandı. Hayaller son 11 yılda bir bir gerçeğe dönüştü. Türkiye'nin 80 yılda 50 kilometrelik tünel yaptı ama şimdi 10 yılda 153 kilometre tünel bitirdik. Şuanda da 110 kilometrelik tünelin inşaatı devam ediyor" dedi.
Bakan Yıldırım Gaziantep'in devletten bir beklentisi olmadan çalıştığını belirterek, "Muhtaç olan bir Türkiye'den dağıtan bir Türkiye haline geldik. Dünyada Türkiye'den daha oturmuş gelişmiş sağlık hizmeti veren bir ülke yak. Obama hala sağlık sistemini oluşturamadı. Her şey para insanı unutmuşlar. İnsanı merkeze almazsanız hiçbir şeyiniz sürdürülür olmaz. Krizlerin sebebi de budur. Yani herk şeyi para olarak görmekten kaynaklanıyor" diye konuştu.
Hassa- Dörtyol projesi konusunda da ilgili projelerin hayata geçirdiğini hatırlatan Bakan Yıldırım, "Güven ve istikrara zarar gelmezse bu çalışmalar tamamlanabilir. Hızlı trende gelir hızlı treninizde gelir. İktidar kim olursa olsun kuvvetli olması lazım. İktidar kuvvetli olmazsa ülkenin neler kaybettiğini biliyorsunuz. Gaziantep Havaalanı konusunda da şuanda 2 milyon yolcusu var. Bizim hedefimiz 3 milyon yolcuya ulaştığında yeni bir havalimanı yapmaktır. Çünkü kaynaklarımızı boşa harcamamalıyız. Buradaki yolcu sayısı 2.5 milyona çıktığında yeni bir havalimanı yapımı için gerekli çalışmaları hemen yapacağız. Ayrıca Gaziantep için özel bir yasayla Ulaştırma Bölge Müdürlüğü'nü kurduk hayırlı olsun. Hızlı trenle ilgilide adım adım buraya geliyoruz. Biraz sabırlı olmamız gerekiyor. Eski gelenekçi devlet anlayışı şöyleydi 'Bende olsun, yaparsam ben yaparım, ben yapmazsam kimse yapmasın'. Ama şimdi yap işlet devret modeliyle devlet kazanıyor ve vatandaşa en iyi hizmet veriliyor" diye konuştu.
"ALLAH BİR DAHA TÜRKİYE'Yİ KOALİSYONLARA MUHTAÇ ETMESİN"
İçişleri Bakanı Muammer Güler ise Gaziantep'teki büyüme ve gelişmelerin birlik ve beraberlik içinde ortaya çıktığını belirterek, "Gaziantep her zaman hedeflerinin üzerine çıkmıştır. 2023 yılı hedefine de ulaşacağına inanıyorum. Bugün ödül alan sanayicilerimiz ödüllerini hak ediyor. Artık Türkiye demokratikleşmeyle birlikte artık şiddetin terör ve baskının olmadığı her şeyin demokratik ortamda yürüdüğü siyasetinde meşru legal ilerlediği bir döneme giriyoruz. Demokratikten başka çare yoktur. Bir elimde demokratikleşme bir elimde silah deme şansınız yok. Bir idareci olarak Allah bir daha Türkiye'yi koalisyonlara muhtaç etmesin. Gaziantepli olmak Gaziantepçi olacağız" diye konuştu.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün Gaziantep'in yıldızlarının Türkiye sanayisinde yol gösterici olduğunu ifade ederek, "Bu yıldızlar olmazsa Gaziantep hedeflerine ulaşamaz. Türkiye sanayisinde gerçekten hangi istikamete gitmemiz lazım diyenin ve merak edene yol gösteren yıldızlardır. Bu nedenle Gaziantepli sanayiciler yol gösterme görevini de görmektedirler. 10 yıl içinde ihracatını katlayarak yoluna devam ediyor ve önümüzdeki 10 yıl hedefi de belirlemiş. Cenab'ı Allah yolunuzu açık etsin ve bizlerde her konuda destekçiniz olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise, Gaziantepli sanayicilere başarılar dileyerek, "Gaziantepli sanayiciler Türkiye'nin kutup yıldızıdır. İşte sanayinin başkenti olan şehir kutup yıldızı gibidir. Abdulkadir Konukoğlu'nun söylediği çok güzel bir şey var, 'Dünyada Türkiye, Türkiye'de Gaziantep.' Her zaman inandığımız bir şey var. Bu şehir huzurlu ve üretiyorsa, Türkiye'de huzurludur ve üretiyordur. Başarı nedir? başarı ne kadar akıl ve zekaysa o kadar duygudur, kadar sosyal sorumluluktur. Başarı ne kadar AŞ ve ekmekse o kadar özgürlüktür temel haktır. Başarı ne kadar yücelmekse o kadar yücelte bilmektir. Başarı kendini yenileyebilmek yenilmeden ayakta kalabilmektir. Sanayiden gelen bir mühendis kardeşiniz olarak bu rakamların hiçte kolay değişmediğini biliyorum. Alın terinin ne kadar kıymetli olduğunu biliyorum. AŞ ve ekmek ürettiğiniz için istihdam ürettiğiniz için ülkem ve şehrim adına bütün sanayicilere müteşekkirim" dedi.
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da Gaziantep'in Türkiye'nin en hızlı sanayileşen ve en hızlı büyüyen şehri olduğunu vurgulayarak, "Müthiş bir başarı hikayesi yazdınız. Şu anda Gaziantep Türkiye'nin en hızlı sanayileşen ve en hızlı büyüyen şehri. Şimdi Gaziantepli, bizim hızla ihracat yapabilmemiz için bizim denize ihtiyacımız var diyor. Sayın Bakanım, Gaziantep liman istiyor. Tek bir istedikleri, Dörtyol-Hassa tüneli. Bu kadar ihracat yapan, ihracatını bu kadar hızlı artıran ve Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaştıracak bu güzel şehir bu tüneli hak etmiyor mu? En başta hak eden Gaziantep. Ama ben sizin yerinizde olsam bu iş tünel ile bitmez. Hızlı tren istememiz lazım. Hızlı tren olmazsa olmaz" dedi.
Türkiye'deki gümrük kapılarının TOBB tarafından modernize edildiğini anımsatan Hisarcıklıoğlu, kapıların modernizasyonu sonrası bekleme süresinin yarı yarıya azaldığını belirtti. Hisarcıklıoğlu, "İthalat ve ihracat yapan bütün kardeşlerimin bekleme süresi yarı yayı azalınca kazancı yıllık 410 milyon TL oldu" diye konuştu.
Kapıların modernizasyonu konusunda kendisine yöneltilen bazı eleştirilere tepki gösteren Hisarcıklıoğlu, "Para almam pul almam. Öbür taraftan adam yazıyor, 'Rifat kapıları tuttu.' Hangi kapıyı tuttum gösterin bana. Biz hizmete devam ediyoruz. Kapıları modernize ettik. Birleşmiş Milletler tarafından bütün yayınlarında, Türkiye'de yaptığımız gümrük kapılarını modernize projemiz dünyaya en iyi örnek olarak gösteriliyor" şeklinde konuştu.
Özel sektör olarak devletten hiçbir şey istemediklerini belirten Hisarcıklıoğlu, "Özel sektör olarak 2023 hedeflerini yakalayacağımıza inanıyoruz. Zaten moral bulmak isteyen Gaziantep'e gelsin, Gaziantep'te moral bulsun sonra Ankara'ya gidip çalışsın" dedi.
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, özel sektör olarak tek istediklerinin rakipleriyle eşit şartlarda rekabet etmek olduğunun altını çizerek, "Onun için yeni bir Anayasaya ihtiyacımız var. 4 siyasi parti bize söz verdiler, biz yeni Anayasamızı istiyoruz" diye konuştu.
Törende konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ise Türkiye'de özel sektör eksenli büyüme modeliyle büyüdüğünü ifade ederek, "Devlet önünüzdeki takozları kaldırır ve vatandaşa hizmet yapılır. Bu büyüme modelini hükümetimiz döneminde çok iyi bir noktaya getirdik. Türkiye dünde ki Türkiye'den çok daha iyidir ve yarında daha iyi olacaktır. Eskiden Türkiye pasaportunu görünce burun kıvırırlardı. Ama çok şükür şimdi dünyanın dört bir yanında iş adamlarımız Türkiye'nin itibarıyla çok daha rahat gezebiliyor" dedi.
Konuşmaların ardından Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşu sıralamasında ilk 500'e giren ve ikinci 500'e giren; Ar-Ge Gaziantep Atılım Projesi'ne katkıda bulunan, Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketi arasına giren, en fazla marka, patent ve faydalı model tescili yaptıran toplam 69 firmaya ödülleri dağıtıldı.
Ödüllerin ardından GSO Başkanı Adil Konukoğlu ve GSO Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu günün anısına bakanlara hediye verdi. - GAZİANTEP
Son Dakika › Güncel › Gaziantep'in Yıldızları Ödüllerini Aldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?