Gaziantepli Afetzede Kadın: "Bir Tane Dün Canlı Çıktı. Afad Geldi, Kameralar Geldi; 'Biz Çıkardık' Dediler" - Son Dakika
Güncel

Gaziantepli Afetzede Kadın: "Bir Tane Dün Canlı Çıktı. Afad Geldi, Kameralar Geldi; 'Biz Çıkardık' Dediler"

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka’nın Gaziantep’te dinlediği depremzede; “Bir tane dün canlı çıktı, AFAD geldi, kameralar geldi, biz çıkardık dediler. Her gece saat 12-1 gibi bıraktılar. Kepçe burada, nerede kepçe operatörü diyorum, uyumaya gitti diyorlar. Kepçe olasım geldi benim annemin üstündeki yükleri almak için. Biz neler yaşadık burada, ama bizim ailelerimizi deprem öldürmedi bunlar öldürdü” dedi.

11.02.2023 18:45  Güncelleme: 19:08

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka'nın Gaziantep'te dinlediği depremzede; "Bir tane dün canlı çıktı, AFAD geldi, kameralar geldi, biz çıkardık dediler. Her gece saat 12-1 gibi bıraktılar. Kepçe burada, nerede kepçe operatörü diyorum, uyumaya gitti diyorlar. Kepçe olasım geldi benim annemin üstündeki yükleri almak için. Biz neler yaşadık burada, ama bizim ailelerimizi deprem öldürmedi bunlar öldürdü" dedi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, 6 Şubat depreminin ardından; arama kurtarma çalışmalarını incelemek için gittiği Gaziantep'te, depremzedelerin sorunlarını dinledi. Nazlıaka'nın dinlediği yurttaş şunları söyledi:

"AFAD GELİP GÖNÜLLÜLERE ENGEL OLDU"

"Geçen her saniye onlar için çok kıymetli, 35 saat gelmemek ne demek ya… 35 saat müdahale görmedi hiçbir enkaz. Şu an canlı var diyorlar, aradan 5-6 gün geçmiş. İlk gün düşünebiliyor musunuz ne kadar canlı çıkacaktı. AFAD gelip gönüllülere engel oldu. Vinç istiyorlar, vinci getiriyorlar zincirimiz yok diyorlar. Zincir verin diyoruz, şu an elimizde yok… Nerede var ben getireyim diyorum. Yetkilimi aramam lazım telefon çekmiyor diyor. Benimki çekiyor benden arayın diyorum. Kaç defa verdim PAK ekibine.  Burada sabahlıyoruz. Hepsinin komutanlarını kendi telefonumdan arattırdım. Yeter ki izin alın. Bu izin işi olmaz, burada insanların keyfini bekleyemeyiz. Ölüyorlar, anlatamadım.

"BİR TANE DÜN CANLI ÇIKTI, AFAD GELDİ, KAMERALAR GELDİ, BİZ ÇIKARDIK DEDİLER"

Bir tane dün canlı çıktı, AFAD geldi, kameralar geldi, biz çıkardık dediler. Her gece saat 12-01 gibi bıraktılar. Kepçe burada, nerede kepçe operatörü diyorum, uyumaya gitti diyorlar. Kepçe olasım geldi benim annemin üstündeki yükleri almak için. Biz neler yaşadık burada, ama bizim ailelerimizi deprem öldürmedi bunlar öldürdü. Sesler geliyordu, sesleri kesildi. Çalışanlara malzeme vermediler. Biz çok mağdur edildik, insan canı bu kadar ucuz olmamalı.

"BEN ANLADIM Kİ BİZ YALNIZIZ, DÜŞENİN HİÇBİR ŞEKİLDE DOSTU YOK"

Hatay'da da abimin 2 çocuğu enkaz altında. 3 gün çalışma yapılmamış. Oraya da gönüllü ekibi biz gönderdik. Ben anladım ki biz yalnızız, düşenin hiçbir şekilde dostu yok. Halkımızla kendi çabalarımızla ayaktayız. Bugün varsak birlikteliğimizle varız. Hiçbir yetkili ben yaptım demesin. Evet göndermişler, inkar etmiyorum ama kepçe operatörleri hepsi geldi ama duruyor. İş yapmadılar ki koordinasyon merkezinde hepsi bekledi günlerce. AFAD yetkilisi kalemi bıraktı bu işi yapmıyorum dedi. Yönlendiremedi ve bu içi yapmıyorum dedi böyle bir lüksü yok."

"ONAY BEKLİYORUZ AMA BİZİ SOKMUYORLAR İÇERİ DİYOR"

Diğer depremzede de "Zonguldak madencileri ile az önce konuştuk. Boğazımızız düğüm düğüm. AFAD kriz merkezinden onay bekliyoruz, biz ölüyoruz burada gidip oradan adam çıkarmak için ama bizi sokmuyorlar içeri diyor" diye konuştu.

Gaziantepli Afetzede Kadın: "Bir Tane Dün Canlı Çıktı. Afad Geldi, Kameralar Geldi; \'Biz Çıkardık\' Dediler"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Gaziantepli Afetzede Kadın: 'Bir Tane Dün Canlı Çıktı. Afad Geldi, Kameralar Geldi; 'Biz Çıkardık' Dediler' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement