Gebze'de Ramazan ve Kurban Bayramlarında Çocuklara Mendil Geleneği Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Gebze'de Ramazan ve Kurban Bayramlarında Çocuklara Mendil Geleneği Devam Ediyor

Gebze\'de Ramazan ve Kurban Bayramlarında Çocuklara Mendil Geleneği Devam Ediyor

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, Güzeller Mahallesi'nde okul öncesi öğretmeni Sevgi Töngel öncülüğünde kadınlar, bayram ziyaretine gelen çocuklara içinde çikolata, şeker ve para bulunan mendiller hazırlıyor. Mendiller, ziyarete gelen çocuklara hediye ediliyor. Töngel, bayram mendili geleneğini yaşatmak için komşularıyla hazırlık yaptıklarını belirterek, çocuklara bayram harçlıklarını mendillerin içine koyarak vermenin önemini vurguladı.

11.04.2024 14:42

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde ramazan ve kurban bayramlarında ziyarete gelen çocuklara mendil verme geleneği devam ettiriliyor.

Güzeller Mahallesi'nde okul öncesi öğretmeni Sevgi Töngel öncülüğünde kadınlar, evlerine bayram ziyaretine gelen çocuklara içinde çikolata, şeker ve para bulunan mendiller hazırlıyor.

Mendiller, ziyarete gelen çocuklara hediye ediliyor.

Evinin bahçesinde bayramlaşma programı düzenleyen Töngel, bayram mendili geleneğini yaşatmak için komşularıyla hazırlık yaptıklarını belirterek, "Eskiden bayramlaşmaya gelen çocuklara bayram harçlıkları açıktan verilmezdi. Bayram harçlıkları mendillerin içine konulup öyle verilirdi. Bu geleneği çocuklarımıza anlatmak ve yaşatmak istedik." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gebze'de Ramazan ve Kurban Bayramlarında Çocuklara Mendil Geleneği Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement