Geleceğin Umudu Meslek Liseleri Berlin' de Basladı - Son Dakika
Güncel

Geleceğin Umudu Meslek Liseleri Berlin' de Basladı

Geleceğin Umudu Meslek Liseleri Berlin\' de Basladı

Malatyalı gençler İlklerle tanışıyor

19.01.2015 08:46  Güncelleme: 08:48

Basın Bildirisi (1/2015): Avrupa Birliği ERASMUS+ Hareketlilik Proğramı çerçevesinde T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı'na bağlı Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen ve Arda Danışmanlık ve Eğitim kurumu tarafından uygulanan GUMEL Projsi ortağı Hasan Akbudak İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'den 24 öğrenci ve 5 öğretmen Berlin'de staj eğitimine başladı.

Berlin' de Kiya Üzerine DÖRT Hafta Staj

Uygulanacak proje çerçevesinde stajerlerin dönüşümlü olarak ''Selektis GmbH, BBZ - Berufsbidungszentrum Chemie, Berlin Chemie GmbH, Helmholz-Zentrum Adlershof, Schüler Forschungszentrum ve Genlabor kurumlarının laboratuvarlarında 4 haftalık staj programı çerçevesinde araştırma ve incelemelerde bulunacaklarını belirten'' kurum müdürü Dr. Susam Dündar Işık, staj yerlerinin bulunmasında zorlandıklarını belirtti.

Dr. Yavuz, Şen, Taş ve Dr. Altuğ' dan Almanya'da sosyal, politik ve iş yaşamı hakkında bilgilendirme

Gelinen sonuştan memnun olduklarını dile getiren Dr. Dündar Işık staj programının yanında proje katılımcılarının ''TUV Rheinland Akademie GmbH'da iş güvenliği üzerine 3 gönlük seminer, Perfect timing Holding Başkanı Dr. Şakir Yavuz, T.C. Berlin Başkonsolosu Ahmet Başar Şen ve Berlin Eyalet Parlamentosu Milletvekilleri Hakan Taş ve Dr. Turgut Altuğ ile Almanya'da sosyal, politik ve iş yaşamı üzerine'' bilgiler verileceğini belirtti.

Geçmişin İzleri Bergama Müzesi

Berlin Bergama Müzesi'ne de ziyarette bulunan proje katılımcıları adına konuşan proje koordinatörü Sevim Bübek ''Malatya il sınırlarına çıkamamış pek çok öğrencinin, Berlin'de Bergama Müzesi'nde Mezepotamya ve Türkiye'den getirilen pek çok tarihi eseri görme şansını yakalamış olduklarını ve öğrencilerin ilklerini yaşadıkları bir anda yanlarında olmanın harika bir duygu'' olduğunu dile getirdi. Okulun İngilizce öğretmeni ve projenin hazırlanmasında katkıda bulunan Zeynep Gizem Uyar ''Türkiye ile ilgili geçmişin izlerini Berlin'de sürmenin çok heycan verici

olduğunu belirterek, bizlere bu ilkleri yaşatan ARDA'ya ve Türk Ulusal Ajansı'na teşekkür ederiz'' dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Geleceğin Umudu Meslek Liseleri Berlin' de Basladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement