Geleceğin Yönetmenleri Belli Oldu - Son Dakika
Güncel

Geleceğin Yönetmenleri Belli Oldu

Geleceğin Yönetmenleri Belli Oldu

Altın Üzüm Kısa Film Festivali'nde Dereceye Giren Genç Yönetmenler Ödüllerini Aldı.

08.11.2010 03:05

MANİSA Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Altın Üzüm Kısa Film Festivali'ne katılan 273 kısa filmden kurmaca, deneysel, belgesel ve animasyon dallarında dereceye giren genç yönetmenler ödüllerini aldı. Ödül törenin ünlü konuğu sanatçı Demet Evyar, genç yönetmenlere, ''Asla yaptıkları işten vazgeçmesinler. Yılmasınlar. Eleştirilere açık olsunlar' tavsiyelerinde bulundu.

Manisa Belediyesi tarafından bu yıl ilk olarak 5- 7 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Altın Üzüm Kısa Festivali'ne, çeşitli illerden 273 genç yönetmen katıldı. Kurmaca, deneysel, belgesel ve animasyon dallarında yarışıp dereceye giren kısa filmler, festivalin son gününde dün akşam saatlerinde, Anemon Otel'de düzenlenen tören ile açıklandı. Düzenlenen ödül törenine MHP'li Manisa Belediyesi Başkanı Cengiz Ergün ve eşi Şeyda Ergün, MHP Manisa Milletvekili Mustafa Enöz, CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan, ünlü oyuncu Demet Evgar, genç yönetmenler ve kısa filmleri seçen jüri üyeleri katıldı.

Tören öncesi basın gazetecilerin sorularını yanıtlayan ünlü sanatçı ve Altın Üzüm Kısa Film Festivali jüri üyesi Demet Evgar, genç yönetmenlere tavsiyelerde bulundu. Evgar, genç yönetmenlerin yaptıkları işten asla vazgeçmemesi gerektiğini vurgulayarak, ''Vazgeçmesinler. Yılmasınlar. Eleştirilere açık olsunlar. Bildiklerinden asla şaşmasınlar. Zekanın ve kalbin önüne bir şey koymasınlar. Egolarını üçüncü planda tutsunlar. Fikirlerini takip etmeliler. Azimle çalışarak dünyadaki yenilikleri takip etsinler. Gereken desteği veririm. İlk olarak kardeşimin filminde oynamak isterim' diye konuştu.

Törene katılan jüri üyelerinden Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Semih Çelenk, protokol yerinde MHP'li Manisa Milletvekili Mustafa Enöz'ün yerine oturduğu gerekçesiyle oturduğu yerden kaldırıldı. Duruma sinirlenen Prof. Dr. Çelenk, ''Böyle bir ayıp görülmedi' şeklinde tepki göstererek salonu terk etti. Mini gerginlik katılımcılara belli edilmeden tören başlatıldı.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Türkiye'de iki tane film festivalinin yapıldığını belirterek, ''Bunlardan birincisi Batı Akdeniz Antalya Altın Portakal, ikincisi ise Adana Altın Koza Film Festivali'dir. Manisa'daki kısa film festivalimiz ise Türkiye'nin 3. film festivali olacaktır. Düzenlenen kısa film festivali Manisa'nın ismini sanayisinden, tarımından sonra tanıtacak en önemli unsur olacaktır. Kültürel anlamda hem ulusal hem de uluslar arası ismini duyuracaktır. Bizim amacımız Manisa'yı Ege'nin kültür ve sanat merkezi haline getirmek. Bunu da başaracağımıza inanıyorum. Önümüzdeki yıl kısa film festivalimizi uluslar arası boyuta taşıyarak daha kapsamlı düzenleyeceğiz' dedi. Başkan Ergün'ün konuşmasının ardından Grup Singrno, ünlü sanatçılar Kadir İnanır ve Türkan Şoray'ın oynadığı unutulmaz film 'Selvi Boylum-Alyazmalım' filmini müzikal eşliğinde canlandırdı.

Gösterinin ardından Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün önce 273 film arasında dereceye giren kısa filmleri belirleyen 7 jüri üyesine teşekkür plaketi verdikten sonra, çeşitli kategorilerde dereceye giren genç yönetmenlere ödüllerini sundu. Düzenlenen festivalde 273 kısa film arasından Animasyon dalında birinciliği ''Malfuction' isimli filmiyle Aysel Kartal, Deneysel dalında birinciliği ''Anneme ve Babama' isimli filmiyle Can Evrenol, Belgesel dalında birinciliği ''Mada' isimli filmiyle Musa Ak, Kurmaca dalında birinciliği ise ''Yabancı' isimli filmiyle Bilal Çakay ile Sedat Azazi kazandı. Belgesel dalında jüri özel ödülünü 'Urbanbugs' isimli filmiyle Aykut Alp Ersoy kazanırken, Kurmaca dalında ikinciliği '1 Çizgi 1 Nota' filmiyle Irmak Sueri, Kurmaca dalında üçüncülüğü 'Kiralık' filmiyle Emre Karapınar ve İzleyici Özel Ödülü'nü ise 'Sesler' filmiyle Deniz Dargı kazandı. Dereceye girenlerin ödülleri Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün tarafından verildi. Birinciliği kazananlara 5 Bin TL, ikincilere 3 bin TL, üçüncülere ise 2 bin TL para ödülü verildi.

Törenden sonra davetlilere kokteyl düzenlendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Geleceğin Yönetmenleri Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement