Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker Açıklaması

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker Açıklaması

"Türkiye'nin temel sorunlarının çözümünde aldığı mesafe, birilerinin stratejik çıkarlarına ters düşebilir. Bize düşen olan biteni basiretle değerlendirmek, ferasetle idrak etmek ve buna karşı kendi durumuzu belirlemek"

17.07.2013 22:53

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, " Türkiye'nin temel sorunlarının çözümünde aldığı mesafe, birilerinin stratejik çıkarlarına ters düşebilir. Bize düşen olan biteni basiretle değerlendirmek, ferasetle idrak etmek ve buna karşı kendi durumuzu belirlemek" dedi.

Bakan Eker, Uluslararası Yöneticiler Derneğinin (YÖNETDER) JW Marriott Otel'de düzenlediği iftara katıldı.YÖNETDER'in önemli çalışmalara imza atan ve işbirlikleri gerçekleştiren sivil toplum örgütlerinin başında geldiğini ifade eden Eker, Türkiye'nin son 10 yıldaki atılımda YÖNETDER üyelerinin de paya sahip olduğunu söyledi.

Türkiye'nin sosyal ve ekonomik alanda önemli başarılar elde ettiğini belirten Eker, "Türkiye'nin temel sorunlarının çözümünde aldığı mesafe, birilerinin stratejik çıkarlarına ters düşebilir. Bize düşen olan biteni basiretle değerlendirmek, ferasetle idrak etmek ve buna karşı kendi durumuzu belirlemek" diye konuştu.

Razaman ayında Mısır, Suriye ve Myanmar başta olmak üzere İslam coğrafyasının birçok yerinde acıların yaşandığını belirten Eker, şöyle konuştu:

"İki dünya savaşının çıkmasına neden olan Batı son 50 yıldır entegrasyon kurup, nasıl bir daha kavga etmeyiz diye çaba gösterirken, İslam aleminin bugünkü durumunu düşünmek durumundayız. Stratejistler 21. yüzyılda üç tane mücadele alanı belirledi. Bunlar, gıda, su ve enerji. Suyunu da yüzde 75'i gıda için yani tarımda kullanılıyor. Herkese yetecek kadar üretim var ama yeryüzünde herkesin sorununu çözecek kadar adalet, merhamet ve sevgi yok. Bu adaletsizlik, merhametsizlik ve sevgisizlik, 900 milyon insanın aç yatağa girmesine, 1 milyar 400 bin insanın ise aşırı yemekten dolayı sıkıntı çekmesine, 500 milyon insanın da obez olup doktor doktor dolaşmasına neden oluyor."

Bakan Eker, İslam dini ve kültüründe israfın haram olduğunu anımsatarak, oruç ibadetinin yerine getirildiği ramazan ayında gıdaların israf edilmemesi gerektiğini söyledi.

İftara, Rekabet Kurumu Başkanı Nurettin Kaldırımcı, eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban'ın da arasında olduğu çok sayıda bürokrat ve davetli katıldı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement