Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker Aydın'da - Son Dakika
Güncel

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker Aydın'da

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker Aydın\'da

"(Mısır'da ordunun yönetime el koyması) Müdahale antidemokratik ve kabul edilemez" "Vatandaşın Ramazan sofrasına böyle zam spekülasyonlarıyla kimse gözünü dikmesin yazıktır, günahtır. Bırakın vatandaşımız ağız tadıyla yiyeceğini yesin"

04.07.2013 15:58

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Mısır'da ordunun yönetime el koymasına ilişkin, "Müdahale antidemokratik ve kabul edilemez" dedi.

Aydın Valiliğini ziyaretinde efe kıyafetli iki öğrenci tarafından çiçeklerle karşılanan Eker, polis mangasını selamladıktan sonra Vali Kerem Al ile makamında bir süre görüştü.

Daha sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandıran Bakan Eker, Mısır'da ordunun yönetime el koyması ile ilgili, "Dışişleri Bakanlığımız değerlendirmeyi yapıyor. Tabii ki demokrasiye müdahale hiç bir şekilde kabul edilecek bir durum değil. Seçimle iş başına gelen insanlar var. Dolayısıyla müdahale antidemokratik ve kabul edilemez" diye konuştu.

Ekmekteki yeni düzenlemeyle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Bakan Eker, vatandaşların daha kaliteli ve sağlıklı gıda maddelerini tüketmesinin hedeflendiğini söyledi. Yalnızca ekmekte değil, birçok ürün için düzenleme yapıldığını ifade eden Eker, şunları kaydetti:

"Örneğin sucukta, pastırmada, salçada katkı maddelerini yeniden düzenliyoruz. Ekmekte daha önce çok fazla katkı maddesi vardı. Bunlardan şimdi dördü kaldı. Bununla ilgili uygulama başladı. Fabrikalarda, fırınlarda bunun kontrolünü, takibini yapıyoruz. Bu düzenleme halkın sağlığı ile ilgili, vatandaşın daha lezzetli, aslına uygun ekmek tüketmesiyle ilgili bir düzenlemedir. Amacımız, içinde çok fazla katkı maddesi olmayan ürünlerdir. Bundan sonraki aşamada hedefimiz tam buğday ekmeğine bütünüyle geçiştir. Türkiye'de insanlar daha sağlıklı gıdalar tüketecek."

"Ramazan'da ete zam yok"

Ramazan ayında et ürünlerine zam yapılmasıyla ilgili bir durumun söz konusu olmadığını vurgulayan Mehdi Eker, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Et ürünlerine zam yapılması durumu yok. Çünkü yeteri kadar Türkiye'nin depoları et dolu. Bunları bu şekilde konuştunuz mu sanki birilerinin 'zam yapın' diye bir görüşüne hizmet etmiş olursunuz. Vatandaşın Ramazan sofrasına böyle zam spekülasyonlarıyla kimse gözünü dikmesin, yazıktır, günahtır. Bırakın vatandaşımız ağız tadıyla yiyeceğini yesin."

Lice'deki olaylar

Konuşmasında Diyarbakır'ın Lice ilçesinde meydana gelen olaylara da değinen Bakan Eker, soruşturmanın sürdüğünü hatırlattı.

"Genel olarak orada iki husus var, birincisi çözüm sürecini bir şekilde kendi çıkarlarına aykırı gören, karanlık hesapları olanların bir provokasyon teşebbüsü olabilir. İkincisi 20 Haziran'da o bölgede önemli bir uyuşturucu operasyonu yapıldı" diyen Mehdi Eker, konuşmasına şöyle devam etti:

"Yaklaşık 5,5 milyon kök Hint keneviri ele geçirildi. Bu bugüne kadar bir bölgede yapılan en büyük operasyon. Bu olabilir. Çözüm sürecini sabote etmeye, baltalamaya yönelik olabilir. İşin aslı şu, insanlarımızın beğenmediği, karşı olduğu kararlar olabilir. Demokratik hakkını kullanır, protesto eder ama Türkiye'de bir başkasının malına zarar vermeyi, yakıp yıkmayı, tahrip etme hakkını kimse kimseye vermez. Demokratik hakkın kullanılması başka bir şey, protesto etmek, yakıp yıkmak, başka bir şey. Orada uygulamalarda bir eksiklik var mıdır, yok mudur? Onu müfettişlerimizin yapacağı detaylı inceleme ortaya çıkarır. Yanlışı varsa hesabı sorulur."

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, daha sonra AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker Aydın'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement