Bu yıl ikincisi düzenlenen yarışma, özellikle yeni doğanların sağlık hizmetine erişimini ve bu hizmetlerin kalitesini artırmaya yönelik projelere odaklanıyor.
GSK'nın Save the Children ile yaptığı bu işbirliğinin, bir milyon çocuğun yaşamını kurtarma ve milyonlarca çocuğun yaşamını değiştirme fırsatı verdiğini belirten GSK CEO'su Andrew Witty, gelişmekte olan ülkelerdeki sağlık koşullarını iyileştirmek için çaba gösterenlere desteklerinin süreceğine dikkat çekti. Witty "Dünyanın her yerinde, insanların yaşam kalitesini yükseltmek için birçok kurumla işbirliği yapıyoruz. Save The Children ile olan ortaklığımız da bilimsel uzmanlığımızı, çok daha fazla insana sağlık çözümü ulaştırmak adına nasıl kullandığımızı gösteren en iyi örneklerden biri… Geçtiğimiz yılın kazananları şimdiden ülkelerinde çok büyük etki yarattı ve bizim de bu girişime olan inancımızı güçlendirdi. Yerelden küresele yayılan yenilikçi bakışın ne kadar fazla sayıda hayatı kurtarabileceğini gösteren projelerin, diğer girişimcilere de ilham vermesini ve sağlık koşullarını iyileştirici yenilikçi projelerin artmasını diliyoruz" dedi.
Her yıl, 5 yaş altı 6,2 milyon çocuğun ishal, verem, sıtma, yetersiz beslenme ve yeni doğan ölümleri gibi nedenlerle hayatını kaybettiğini belirten Save the Children CEO'su Justin Forsyth, "İshalden, veremden ya da sıtmadan hiçbir çocuğun yaşamını yitirmediği, hiçbir çocuğun açlıktan ölmediği bir dünyanın var olabileceğine yürekten inanıyorum. Bunu başarmaya çok yakınız" dedi. Geçen yılın ödül alan projelerinin birçok çocuğun hayatını kurtardığına ve başka bölgelerde de uygulanabilir olduğuna değinen Forsyth "Hayat kurtarıcı sağlık çözümlerinin çocuklara ulaşabilmesi için yeni fikir ve yaklaşımlara ihtiyacımız olduğunu biliyoruz ve bu nedenle araştırmacıları destekliyoruz" dedi.
Geçtiğimiz yıl aldıkları başvurular sonucunda, en büyük desteği, yeni doğan bebeklerin nefes almasını kolaylaştıracak, kendi kendine çalışarak bebeklerin solunum yolunu açık tutmaya yarayan bir aparat ile Malawi'den Friends of Sick Children almaya hak kazandı. Dikkat çeken diğer projeler ise Bangladeş, Kenya ve Mali'de kadın ve çocukların sağlık durumlarını mobil olarak takip etmek için tasarlanan programlar ile Kolombiya'da prematüre bebeklerle annelerin daha erken bir araya gelmesini sağlayacak anne bakım programından oluşuyor.
Dünya Bankası tarafından üst-orta, alt-orta ve düşük gelir seviyesinde tanımlanan ve AB üyesi olmayan ülkelerden başvuruların kabul edileceği yarışmaya katılabilmek için projelerde aranan şartlar ise şöyle:
Son iki yılda 5 yaş altındaki çocukların hayatta kalma oranlarında iyileşme göstermiş olması
Uzun vadede sürdürülebilir olması
Başka ülkelerde de uygulanabilir olması
Başvurular http://myg.sk/HeathcareInnovationAward adresinden 25 Ağustos 2014 tarihine kadar yapılabilir.
GSK Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) Yaklaşımı Hakkında
GSK Türkiye KSS stratejisini GSK'nın "Hasta Odaklılık", "Dürüstlük", "Şeffaflık ve "İnsana Saygı" değerlerinden yola çıkarak sürdürüyor. Faaliyet gösterdiği ülkelerde bireylerin yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen GSK, Türkiye'de de sağlık bilinci oluşturma yolunda önemli adımlar atıyor.
GSK Türkiye, sosyal sorumluluk ana çatısını iki ana temel üzerine kurmuştur
1- Orange United
a. PULSE
b. Turuncu Hareket ile Kök Hücre Kardeşliği ve çeşitli yardım aktiviteleri
2- TOG işbirliği ile Bağlanamam-Sağlıklı Gençlik Hareket
Son Dakika › Güncel › GSK Bir Milyon Çocuğun Hayatini Kurtarıyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?