Gülşah ve Derya Kornea Nakliyle Aydınlığa Kavuştu - Son Dakika
Güncel

Gülşah ve Derya Kornea Nakliyle Aydınlığa Kavuştu

Gülşah ve Derya Kornea Nakliyle Aydınlığa Kavuştu

Erzurum merkez Palandöken ilçesinde göremedikleri için okula veda etmek zorunda kalan Gülşah (18) ile kardeşi Derya Akkuş (9), kornea nakli ile ayndınlığa kavuştu.

01.12.2011 14:52

Erzurum merkez Palandöken ilçesinde göremedikleri için okula veda etmek zorunda kalan Gülşah (18) ile kardeşi Derya Akkuş (9), kornea nakli ile ayndınlığa kavuştu. Kornea naklini sağlayan Kaymakam Şenol Esmer'e teşekkür eden Akkuş kardeşler, Hayata yeniden başlamış gibiyiz dedi.

Palandöken ilçesindeki Kümeevler Mahallesinde yaşayan Halil-Güvercin Akkuş çiftinin çocukları Gülşah gözlerindeki rahatsızlık sebebiyle ilköğretimden sonra okula gidemedi. Mustafa Kemal Paşa İlköğretim Okulu'nda okuyan ve Derya'nın rahatsızlığını sınıf öğretmeni Nurşen Aras tespit etti. Küçük öğrencisini Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde muayene ettiren Aras'a kornea nakli gerektiği bildirildi. Küçük kızın ablası Gülşah'ın aynı rahatsızlıktan veda ettiğini öğrenen öğretmen Nurşen Aras, kızları İstanbul'daki Dünya Göz Hastanesi'ne götürdü. Burada yapılan ilk muayene sonucu iki kardeşe kornea nakli gerektiği belirtilince Nurşen Aras, tanıdıklarından 31 bin lira para topladıktan sonra kalan 7 bin 500 lirayı Palandöken Kaymakamlığı'ndan temin etti. Yaklaşık iki yıl önce ameliyat edilen iki kardeş uzun süren tedavi sonrası sağlıklarına kavuştu. Derya'nın gözleri tamamen iyileşirken, ablası Gülşah'ın sağ gözündeki kornea uyum sağlamadı.

KAYMAKAM ESMER DESTEK VERDİ

Uzun süren tedavi sonrası sağlıklarına kavuşan iki kardeş, Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer'i ziyaret ederek sağlıklarına kavuşmalarında verdiği destek için teşekkür etti. Gülşah Akkuş, kornea nakli sonrası sol gözünün iyi olduğunu ancak sağ gözünde ağrılar bulunduğunu kaydetti. Doktorların sağ gözündeki korneanın uyum sağlamadığını belirttiğini söyleyen Gülşah Akkuş, yeniden kornea nakli gerektiğini bedelinin ise 10 bin lira olduğunu bildirdi. Babasının yazın inşaatlarda, kışın ise hayvan bakarak geçimlerini sağladığını vurgulayan Gülşah Akkuş, 10 bin lira temin edilmesi halinde gözünün sağlığına kavuşacağını anlattı. Kaymakam Şenol Esmer, genç kızın sağ gözünün de sağlığına kavuşabilmesi için gerekenin yapılacağını söyledi.

Öğrencisi Derya ve Gülşah Akkuş'un sağlıklarına kavuşmaları için çalışan öğretmen Nurşen Aras, Öğrencimin görme bozukluğu yaşamasına çok üzülüyordum. Sağ olsunlar, çevremdeki insanlardan, yardımseverlerden temin ettiğimiz parayla öğrencimin ve ablasının görme bozukluğu problemi giderildi. Artık dünyayı daha güzel görüyorlar. Yaklaşık iki yıl süren tedavi sırasında kaymakamlığımızdan büyük destek gördük. İstanbul'a her ay yapılan muayene gidişlerinde yol masraflarını kaymakamlığımız karşıladı. Çocuklarımızın sağlığına kavuşmalarında büyük desteği olan kaymakamımıza teşekkür ediyoruz dedi.

KAMU ÇALIŞANLARINA ÖRNEK BİR ÇALIŞMA

Gözlerindeki rahatsızlıkları önemli ölçüde geçen kardeşlere kitap ve giysi hediye eden Kaymakam Şenol Esmer, göz bozukluğu sebebiyle ilköğretimden sonra okuyamayan Gülşah'a açık liseye devam etmesini tavsiye etti. Kaymakam Şenol Esmer, kardeşlerin sağlığına kavuşması için çalışan öğretmen Nurşen Aras'ı da tebrik etti. Yapılan çalışmanın kamu çalışanlarına örnek bir hareket olduğunu belirten Şenol Esmer, Siz görevinizi okulda öğretmelik yaparak gerçekleştiriyorsunuz. Ancak çocuklarınızı okul dışında da takip ederek sağlıklarını belli bir noktaya getirmek için yaptığınız çalışmaya teşekkür ediyorum. Kamu çalışanlarına örnek bir faaliyet gösterdiniz diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gülşah ve Derya Kornea Nakliyle Aydınlığa Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement