Gülten Kaya: "Kayıplar, Devletin Alnında Kocaman Bir Lekedir" - Son Dakika
Güncel

Gülten Kaya: "Kayıplar, Devletin Alnında Kocaman Bir Lekedir"

Gülten Kaya: "Kayıplar, Devletin Alnında Kocaman Bir Lekedir"

Fotoğraf sanatçısı Veysi Altay: "Başbakan'ın, Cumartesi Anneleri ile görüşmesi bu konuya çözüm getirmez"

17.05.2011 23:00

Fotoğraf sanatçısı Veysi Altay: "Başbakan'ın, Cumartesi Anneleri ile görüşmesi bu konuya çözüm getirmez"

Veysi Altay'ın fotoğrafları, bazı sanatçı, yazar ve aktivistlerin yazılarından oluşan, gözaltında kaybedilen kişiler ile Cumartesi Anneleri'ni konu alan sergi, Tophane'deki Tütün Deposu'nda açıldı.

Sergiye Hrat Dink'in eşi Rakel Dink, Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya, dansçı Zeynep Tanbay ve Cumartesi Anneleri'nin yanısıra davetliler katıldı. Sergi hakkında bilgi veren fotoğraf sanatçısı Veysi Altay, sergide 4 yıl boyunca İstanbul Diyarbakır, Batman ve Cizre'de çektiği 50 fotoğrafın bulunduğu kaydetti. Altay, "100 fotoğraf da fotoğraf albümünde bulunuyor. Bunun yanında hikayeler, mektuplar ve şiirlerde kullandık. Ayrıca bu hikaye, mektup ve şiirleri, daha fazla insana ulaşabilmek için Türkçe, Kürtçe, Ermenice ve İngilizce olmak üzere 4 dilli yaptık" dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumartesi Anneleri ile görüşmesinin bu soruna çözüm getirmeyeceğini belirten Altay, "Bunun çok ötesinde bir şeyler yapmak lazım. Bu annelerin farklı talepleri var. Onları dinlemek ve mesajlarını iyi algılamak, bu yönde adımlar atmak gerekiyor" şeklinde konuştu.

"KAYIPLAR, DEVLETİN ALNINDA KOCAMAN BİR LEKEDİR"

Kayıpların, devletin alnında 2011 yılında kocaman bir leke olarak durduğunu savunan Gülten Kaya ise, şunları söyledi:

"Bu kayıp fotoğraflarının tamamı bence devletin alnındaki utanç mührüdür. Şu kadar yıldır değişen hükemetlere bakıyorum; ancak ne yazık ki bu ayıbı kendi alınlarından temizleyemediler. Biz bu aslan gibi insanları kalbimizin en güzel yerine taşıdık. Annelerimizin sabrı, metaneti, direnci, vakurluğu bitmez. Onlar aslanlar gibi her hafta cumartesi günleri bu acıyı tazeliyorlar. Birilerinin suratına bu acıyı çarpıyorlar. O suratlarda ise bu izler duruyor. Bu izlerden arınmayan hiç bir devlet, kendisine büyük devlet dememelidir. "

Sergi 29 Mayıs'a kadar Tütün Deposu'nda açık kalacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gülten Kaya: 'Kayıplar, Devletin Alnında Kocaman Bir Lekedir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement