Gündem / 5 Ağustos 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 5 Ağustos 2016

Gündem / 5 Ağustos 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan Cumhurbas¸kanı Nursultan Nazarbayev'i, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi to¨renle karşılayacak.

05.08.2016 09:03

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan Cumhurbas¸kanı Nursultan Nazarbayev'i, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi to¨renle karşılayacak.

Erdoğan ile Nazarbayev, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Erdoğan, Nazarbayev onuruna Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yemek verecek.

(Ankara/14.15/14.30/16.45/17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan ile Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'i ayrı ayrı kabul edecek.

Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı Genelkurmay Başkanlığında ziyaret edecek, Çankaya Köşkü'nde düzenlenecek Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısına başkanlık yapacak.

(Ankara/09.30/10.30/11.30/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Fetullahçı Terör Örgütü'nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler izleniyor.

(Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Valiliği ve Büyükşehir Belediyesini ziyaret edecek, demokrasi nöbetinde vatandaşlara hitap edecek.

(Konya/19.00/20.00/22.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gürün, Kangal ve Ulaş'ta vatandaşlarla bulaşacak, Şarkışla Şehitler Meydanı'nda demokrasi nöbetine katılacak.

(Sivas/13.30-20.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Valiliği ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, DSİ tesisleri toplu temel atma ve açılış töreni ile Orman köylülerine kullandırılan "Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları Dağıtım Töreni"ne iştirak edecek, demokrasi nöbetinde halkla buluşacak.

(Çanakkale/16.00-21.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, şehit Oğuzhan Yaşar'ın cenazesine katılacak, Erzincan Valiliği, Belediye, 3. Ordu Komutanlığı ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, Cumhuriyet Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara hitap edecek.

(Erzurum/13.00/Erzincan/15.00-22.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Esenyurt ve Bağcılar'da "demokrasi nöbeti"ne katılacak.

(İstanbul/21.30/23.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, OSB yönetimleri ile yapacağı kahvaltının ardından Bosch fabrikasını ziyaret edecek, i·şçilerle öğle yemeği yiyecek, BTSO brifinginin yanı sıra sanayici ve i·ş adamlarıyla i·stişare toplantısına katılacak.

(Bursa/09.00-14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Maliye Bakanı Naci Ağbal, bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun hakkında basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/10.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TÜİK, yılın ilk çeyreğine ait hanehalkı yurtiçi turizm istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- KKTC'de, FETÖ'nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişimine ilişkin "Demokrasiye Destek Mitingi" düzenlenecek.

(Lefkoşa) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Dışişleri Komisyonu üyelerinin, ABD'de temasları izleniyor.

(New York)

3- Suriye'de Halep'te yoğunlaşan çatışmalar, muhaliflerin rejim kuşatmasını kaldırmak için başlattıkları operasyon ve iç savaştaki diğer gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Halep/Lazkiye/İdlib) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Brezilya'da düzenlenen 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nın açılış resepsiyonuna katılacak.

(Rio de Janeiro) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde play-off kuraları İsviçre'de çekilecek.

(Nyon/13.00/14.00) (Fotoğraflı)

3- Hentbolda 2016-2017 sezonu Bayanlar ve Erkekler Süper Lig ve 1. ligler ile Türkiye Kupası 1. tur kura çekimi, Türkiye Hentbol Federasyonunun seminer salonunda gerçekleştirilecek.

(Ankara/11.00)

ÖZEL HABER

1- Altın saklamada Londra'nın yeni rakibi İstanbul olacak

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ:

"Halihazırdaki kapasiteyi 10'a katlayacak, 1.600 tona varan altın ve gümüş saklama kapasiteli binamız Kuyumcukent taraflarında yakın zamanda devreye girecek"

"Nasıl Londra'da diğer ülkelerin altın saklaması yapılıyorsa, bu anlamda biz de diğer ülke altınlarının saklamasına talip olacağız"

"Türkiye'nin büyük prestijli projelerinin sahipleriyle görüşüp muhakkak Borsa ve sermaye piyasalarına gelmesini sağlamamız gerekiyor. Uluslararası yatırımcılar bu projelerin Borsa ve sermaye piyasalarında olmasını istiyor. Çok heyecanlılar"

"Önümüzdeki dönemde tüm bankaların İslami finans ürünleri çıkarabilmesini sağlayacak, bu konudaki standartları belirleyecek veya standartların denetimini yapacak Uluslararası İslami Finans Danışma Kurulu'ndan hizmet alabilmesinin önünü açmak istiyoruz"

(Murat Birinci/İstanbul)

2- TP özelleştirmesine sektör dışından da talip bekleniyor

TP Petrol Dağıtım AŞ Genel Müdürü Mutlu Gül:

"(TP, özelleştirme süreci) Akaryakıt sektöründen olduğu kadar, sektörün dışında faaliyet gösteren şirketlerin de talip olacağını düşünüyorum"

"Bayilerimizden 20'den fazlasının TP Gaz'a geçişini sağladık"

"Darbe girişimi gecesi kesintisiz ikmal ve satış yapmaya devam ettik"

(Muhsin Barış Tiryakioğlu/Ankara)

3- "O gece Allah Türk milletinden korkuyu almıştı"

FETÖ'nün darbe girişimini İstanbul'da engellemeye çalışırken ayağından silahla vurulan Bayram Ertubay, yaşadıklarını anlattı

Ertubay: "O gece farklı şeyler oldu, Allah Türk milletinden korkuyu almıştı. En cesaretsiz insan bile, gözümle gördüm, mermiler geliyordu, ateş ediliyordu ama insanlar yere yatıp tekrar kalkıp gidiyordu. Ölenler oluyordu"

"Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı olmasaydı belki de darbe girişimi bu kadar kolay bastırılmayabilirdi çünkü herkes Reis'in arkasında. Allah ondan razı olsun. Ona güvendiği için bu halk arkasında oldu"

(Ekber Türkoğlu/Tokat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

***

Sayın abonelerimiz, Haber Destek Masası hizmete girmiştir. Haber ve haber operasyonlarıyla ilgili soru ve sorunlarınız için 312 999 29 29 numaralı telefon hattı veya 530 102 88 88 numaralı whatsapp hattından destek masasına ulaşabilirsiniz.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement