Gürsu'nun Tarihi Geleceğe Taşınıyor - Son Dakika
Güncel

Gürsu'nun Tarihi Geleceğe Taşınıyor

Gürsu\'nun Tarihi Geleceğe Taşınıyor

Gürsu'nun tarihine ışık tutan sivil mimarlık örneği tescilli yapıların yeniden hayat bulması için Gürsu Belediyesi'nce çalışmalar yürütülmekte.

25.07.2013 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlçenin tarihi mirasının korunması ve bir turizm kenti olarak gelişmesini sağlamak hedefiyle, Gürsu Belediyesi Stratejik Planlama Birimi' nce yürütülen çalışmalar sonucunda oluşturulan "Bölgenin Alternatif Turizm Merkezi; Gürsu" projesi kapsamında, 2 tescilli bina rekonstrüksiyon (yeniden kurma) yöntemiyle korunarak geleceğe taşınacak.

Bursa–Eskişehir– Bilecik Kalkınma Ajansı' ndan (BEBKA) kazanılan hibe desteği ile yürütülecek çalışmalarla, yok olmak üzere olan 2 önemli tarihi tescilli bina rekonstrüksiyon (yeniden kurma) yöntemiyle korunarak, Butik Otel, Turizm Tanıtım ve Doğa Sporları ve Turizm Rehberlik Merkezi olarak ilçe halkının ve yerli-yabancı turistlerin hizmetine sunulacak.

Gürsu' da, Anıtlar Kurulu' nca tescillenen 56 tarihi yapı bulunduğunu belirten Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü "İlçemizin kalkınması için, sadece bugünü değil, geçmişten gelen tarihi mirası koruyarak geleceği planlayan bir anlayışla çalışıyor ve projelerimize yön veriyoruz. Gürsumuz, sahip olduğu tarihi mirası ve doğal güzellikleriyle önemli bir turizm potansiyelini barındıran, adeta işlenmemiş bir cevher. Gürsumuz' un, bu değerlerini ortaya çıkarmak için çalışıyoruz. İlçemizin tarihini bugüne taşıyan tescilli yapılarımızı da, bu bağlamda, yeniden canlandırıyoruz. İlçemizin gelişimine büyük katkı sağlayacağına inandığımız turizm projemiz sayesinde kazandığımız hibeyle, turizm kenti Gürsu oluşturma hedefimize bir adım daha yaklaşmış olacağız. " dedi.

Gürsu Belediyesi' nce, sivil mimarlık örneği tescilli yapıların yeniden hayat bulması için, ilçede yürütülen çalışmalar kapsamında, 2013 yılı içerisinde 7 adet sivil mimarlık örneği tescilli yapının proje çizim çalışmaları başlatılmış durumda. Ayrıca, Büyükşehir Belediyesi' nin desteğiyle yürütülen rekonstrüksiyon çalışmaları ile Gürsu' nun Tarihi Değirmeni de yeniden canlandırılarak sosyal tesis olarak hizmete açılacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gürsu'nun Tarihi Geleceğe Taşınıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement