Güvenlik Analisti Gürcan: Böyle Bir Saldırı İlk Kez Oluyor - Son Dakika
Güncel

Güvenlik Analisti Gürcan: Böyle Bir Saldırı İlk Kez Oluyor

Güvenlik analisti Metin Gürcan, Ankara'daki saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada "Daha önce böyle bir saldırı ile karşılaşmadık. Araçlı olması sebebiyle bu tarz bir saldırı ilk kez oldu." dedi.

17.02.2016 21:06  Güncelleme: 21:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CNN TÜRk'te Mirgün Cabas'ın konuğu güvenlik analisti Metin Gürcan'dı. Gürcan 'Daha önce böyle bir saldırı ile karşılaşmadık, daha önce aşağı da bir intihar saldırısı olmuştu, fakat araçlı bir saldırı değildi. Araçlı olması sebebiyle bu tarz bir saldırı ilk kez diyoruz' dedi.

ANKARA YANGIN YERİ! 28 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Ankara'da büyük bir patlama meydana geldi. Patlama İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokak'ta, askeri lojman bölgesinde, askeri servis araçlarının bulunduğu noktada meydana geldi. Olay sırasında 2 ayrı patlama sesi duyuldu. Ankara Valiliği, olayda 18 kişinin hayatını kaybettiğini, 45 kişinin de yaralandığını açıkladı. Valilik açıklaması sonrası kameralar karşısına geçen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu "14 hastanede 61 yaralımız var, patlamanın olduğu araçta 20-21 vefatımız olduğuna dair bilgiler geliyor." dedi. Bu açıklamaların ardından kameraların karşısına geçen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 28 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

ANKARA'NIN KALBİNDE BOMBALI SALDIRI

Başkentin en merkezi yeri olan, askeri kurumların ve lojmanların bulunduğu Devlet Mahallesi'ndeki saldırı, saat 18.30'da, bomba yüklü araçla gerçekleştirildi.

Teröristler, İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokak'ta, askeri servis araçlarının yanında bomba yüklü aracı infilak ettirdi. Ankara'nın bir çok yerinde duyulan patlamanın ardından üç askeri servis aracı bir anda alev topuna döndü.

Yükselen simsiyah dumanlar Ankara'nın her tarafından görülürken olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi.







Güvenlik Analisti Gürcan: Böyle Bir Saldırı İlk Kez Oluyor

Son Dakika Güncel Güvenlik Analisti Gürcan: Böyle Bir Saldırı İlk Kez Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Fatma: Hukumet istifa 160 63 Yanıtla
  • ümit: kesin ulan gübre patlayıcı madde istihbarat ne yapacak akıllı olun bu terörün hiç suçu yokmu hep siyasetçileri eleştiriyorsunuz ayıp be 20 17 Yanıtla
  • hdp: Aşk ankarada yaşanır demiyeceğiz çünkü biz insanız. 31 4 Yanıtla
  • Aaa: Hakan fidan is yapar 20 4 Yanıtla
  • eren: Kendni dindar sanıp ıiid esempati duyanlar.kürtlerin hakkını savunuyor diyip pkk ye sempati duyanlar.alevilerin hakkını savunuyor sanıp dhkp c ye sempati duyanlar.kimse unutmasın sempati suyanda kendi vicdanıyla hesap vermeli kendi kendine.bunu yapanlarda birgün kendi ailesiyle kendi evladıyla kendi anne baba yakın akrabasıyla aynı acıyı birgün paylaşır. 6 3 Yanıtla

Advertisement