Trakya'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlanıyor - Son Dakika
Güncel

Trakya'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlanıyor

Vali Yıldırım, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Yenilmez ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, askeri araçla geçişi Öğrencilerin geçişi Tiyatro ve halk oyunları gösterisi Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım'ın konuşması TEKİRDAĞ - Tekirdağ'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı...

29.10.2021 12:28  Güncelleme: 14:12

Vali Yıldırım, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Yenilmez ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, askeri araçla geçişi

Öğrencilerin geçişi

Tiyatro ve halk oyunları gösterisi

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım'ın konuşması TEKİRDAĞ - Tekirdağ'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla törenler düzenlendi.

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım'ın makamında tebrikleri kabul etmesinin ardından tören, Orduevi önünde devam etti.

Vali Yıldırım, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Yenilmez ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, askeri araçtan vatandaşları selamladı.

Törende konuşan Vali Yıldırım, Cumhuriyet'in, Kurtuluş Savaşı boyunca genç, yaşlı, kadın, erkek demeden verilen cansiperane bir mücadelenin eseri olduğunu belirtti.

Yıldırım, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet'imiz, dönemin imkansızlıkları ve zorluklarına rağmen Gazi Mustafa Kemal liderliğinde dönemin emperyalist güçlerine karşı kazanılmış büyük zaferler sonucu kurulmuştur. İlanından itibaren Cumhuriyet, Türk milletinin geleceğini belirlemiş ve şekillendirmiştir. Cumhuriyet yönetimi, ulus egemenliği ve hukukun üstünlüğüne dayalı, eşitlik ilkesini esas alan özgürlükçü bir yönetim biçimidir. Cumhuriyet rejimlerinde vatandaşların temel hak ve özgürlükleri, en geniş biçimde devletin teminatındadır."

Tören, öğrenci ve askeri birliklerin geçişiyle sona erdi.

Törene, AK Parti Tekirdağ milletvekilleri Mustafa Yel ve Çiğdem Koncagül, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Trakya\'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlanıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Trakya'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement