Halk Oylamasına Doğru - Son Dakika
Güncel

Halk Oylamasına Doğru

Gaziantep'te 156 dernek ve vakfın bir araya gelerek oluşturduğu "Gaziantep Evet Platformu"nun, 16 Nisan halk oylamasında "evet" diyecekleri bildirildi.

11.03.2017 16:19

Gaziantep'te 156 dernek ve vakfın bir araya gelerek oluşturduğu "Gaziantep Evet Platformu"nun, 16 Nisan halk oylamasında "evet" diyecekleri bildirildi.

Şehitkamil Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlik, aralarında Adnan Menderes, Turgut Özal gibi liderlerin başkanlık sisteminin gerekliliği hakkındaki demeçlerinin yer aldığını video gösterisiyle başladı.

Dernek ve vakıflar adına açıklamada bulunan Memur-Sen Gaziantep İl Başkanı Ahmet Gök, 156 dernek ve vakfın 16 Nisan'daki halk oylamasında "Evet" diyeceklerini açıkladı.

Türkiye'nin büyümesini ve gelişmesini engelleyen, özgürlükleri kısıtlayan, çatışmaları, ayrışmaları körükleyen sistemin dönüştürülüp, daha özgür ve müreffeh bir Türkiye'nin sıçrama tahtası olacağını ifade eden Gök, bu kritik süreçte milletin lehine olduğuna inandıkları yeni sisteme destek vermek için bir araya geldiklerini aktardı.

ABD'nin kuruluşunun 241. yılında 45. başkan tarafından yönetildiğini, Türkiye Cumhuriyeti'nin 94 yaşında olmasına rağmen 65. hükümet tarafından yönetildiğini hatırlatan Gök, şunları söyledi:

" AK Parti, Anavatan Partisi ve Menderes dönemini çıkarırsak bir seneye bir iktidar bile düşmediğini görürüz. Böylesine iktidarsızlığın hakim olduğu bir ülkede ekonomik ve sosyal refahtan bahsetmek tabii ki mümkün değildir. Biz ülkemizi kalıcı istikrara kavuşturacağımıza inandığımız için yeni siteme 'Evet' diyoruz. İmzasının sorumluluğunu taşıyan ve gerektiğinde hesap verme durumunda bırakılan Cumhurbaşkanına 'evet' diyoruz. Vesayetin feshine, demokratik hukuk devletinin güçlendirilmesine 'evet' diyoruz. Yargının tarafsızlığını anayasal zorunluluk ve sorumluluk haline getirilmesine 'evet' diyoruz. Milli iradeye aykırı bakışları ortadan kaldıran, yürütme erkinin doğrudan sandıkta ve doğrudan millet tarafından belirlenmesi sistemine 'evet' diyoruz."

Açıklamanın ardından, 156 dernek ve vakıf temsilcisi birlikte fotoğraf çektirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Halk Oylamasına Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement