Darıca'da Hz. Hüseyin İçin Matem Töreni Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Darıca'da Hz. Hüseyin İçin Matem Töreni Düzenlendi

Darıca\'da Hz. Hüseyin İçin Matem Töreni Düzenlendi

Kocaeli Darıca'da Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilişinin 1374. yılı dolayısıyla Evrensel Aşure Matem Töreni düzenlendi.

13.11.2013 14:40

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde Hz. Muhammed'in torunu Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilişinin 1374. yılı dolayısıyla Evrensel Aşure Matem Töreni düzenlendi.

Türkiye Caferiler Vakfı tarafından Darıca Nene Hatun Stadyumu'nda gerçekleştirilen törende konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı İrşad Hizmetleri Daire Başkanı Dursun Aydın, Kerbela'nın o günden bugüne bütün Müslümanları derin acılara sevk ettiğini, yüreklerin asırlardır acı ve hüzünle kaplandığını söyledi.

Müslümanlar olarak Kerbela'yı doğru okumaları ve anlamaları gerektiğini vurgulayan Aydın, "İslam toplumunun hala Kerbela'yı doğru anlamadığı görülmekte. Bu nedenle yeni bir dile, gönül kapılarını birbirine açmaya ihtiyaç var" dedi.

Aydın, Muharrem ayınının kardeşlik, birlik ve beraberlik duygusu için fırsat bilinmesi gerektiğini anlatarak, "Bizleri, ayrılığa, kin ve nefrete dönüştürmek isteyenlere ortak cevap vermeliyiz. Birlik ve beraberliğimizi hoşgörüye dönüştürmeliyiz" diye konuştu.

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Fikri Işık ise Kerbela'nın İslam dünyasının kıyamete kadar yaşayacak en büyük acısı olduğunu dile getirerek, bu tür olayları gerçekleştirenlerin dünyanın neresinde gerçekleştirirse gerçekleştirsin "Yezid" olarak adlandırıldığını ifade etti.

"Bunun için tüm Müslümanlar uyanık olmalı, oynanacak oyunlara dikkat etmeli, mezhep çakışmasına girmemeliyiz" diyen Işık, "Alevi ve Sünnisiyle bütün Müslümanlar kardeştir. Şunun önemle altını çizmek istiyorum ki tüm bunlar için eğitim şarttır. Çocuklarımıza dinimizi öğretmemiz gerek" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından, gençler Hz. Hüseyin'in şehit edilişini anlatan tiyatro oyununu sergiledi. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Darıca'da Hz. Hüseyin İçin Matem Töreni Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement