Hdp Diyarbakır Milletvekilleri Mazbatalarını Aldı - Son Dakika
Güncel

Hdp Diyarbakır Milletvekilleri Mazbatalarını Aldı

Hdp Diyarbakır Milletvekilleri Mazbatalarını Aldı

Diyarbakır'da HDP'li milletvekilleri, bugün Adliye binasına giderek mazbatalarını İl Seçim Kurulu'ndan aldı.

16.06.2015 17:07

Diyarbakır'da HDP'li milletvekilleri, bugün Adliye binasına giderek mazbatalarını İl Seçim Kurulu'ndan aldı. HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, "Artık hem Ortadoğu, hem Türkiye'de bizim için kazanma dönemi başlamıştır. Kazan kazan politikası bizim için artık geçerlidir" dedi.

Diyarbakır Adliye Sarayı binasında yer alan Baro Seminer Salonu'nda HDP'li milletvekilleri Nursel Aydoğan, Nimetullah Erdoğmuş, Feleknas Uca, Altan Tan, Çağlar Demirel, Ziya Pir, İmam Taşçıer, Sibel Yiğitalp ve Edip Berk ile Ankara'da bulunan İdris Baluken adına avukatı Mahmut Şimşek mazbataları İl Seçim Kurulu Başkanı Mesut Bartal ve üyeler Faruk Demirkol ile Sevda Devrim Yıldırım'ın elinden aldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gültan Kışanak'ın da katıldığı mazbata töreninin ardındın gazetecilerin sorularını yanıtlayan HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Türkiye genelinde HDP'nin çok büyük başarılar elde ettiğini söyledi. Aydoğan, "Bugün mazbatalarımızı aldık. Buruk bir sevincimiz var. 5 Haziran'da yaşanan bombalı saldırı ve sonrasındaki yaşanan saldırılarda yaşamını yitiren 10'a yakın arkadaşımız ve bir o kadarda hastanedeki yaralılarımızla birlikte sevincimizi tam olarak yaşayamadık. Türkiye genelinde HDP, çok büyük bir başarı elde etti. Bu başarı Türkiye halklarının başarısıdır. Diyarbakır'da da çok önemli bir başarı elde ettik. Diyarbakır, özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamlarını yitirenlerin yoğunlukta olduğu bir kenttir. Bu başarıda özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitiren arkadaşlarımızın çok büyük bir payı var. Bugün buruk bir sevincimiz var ama sevincimizi Tel Abyad'ın özgülüğüyle bütünleştirdik. Artık hem Ortadoğu hem Türkiye'de bizim için kazanma dönemi başlamıştır. Kazan kazan politikası bizim için artık geçerlidir" dedi. - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hdp Diyarbakır Milletvekilleri Mazbatalarını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement