HDP'liler Meclis'te Başbakan'ın Önünü Kesti, Vekillere Korumalar Müdahale Etti - Son Dakika
Güncel

HDP'liler Meclis'te Başbakan'ın Önünü Kesti, Vekillere Korumalar Müdahale Etti

Başbakan Davutoğlu, Meclis'te HDP grubunun bulunduğu salonun önünden geçerken HDP'li vekiller görüşme isteği ile yolunu kesti. Korumalar, HDP'li vekilleri uzaklaştırdı.

26.01.2016 15:42  Güncelleme: 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bir heyeti kabul etmek üzere HDP grubunun bulunduğu koridordaki salona geçerken bir grup HDP'li milletvekili konuşmak için yolunu kesti. HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Davutoğlu'na "sizinle görüşmek istiyoruz" dedi. Ancak bu sırada Başbakanın yanındaki koruma görevlileri diğer HDP'li vekilleri uzaklaştırmaya çalıştı.

DAVUTOĞLU: ÖNCE BARİKAT VE HENDEKLERİ KAPATIN

Bunun üzerine HDP'li vekiller "Sayın başbakan insanlar ölüyor biraz vicdanınızı dinleyin bu ülkeyi siz yönetiyorsunuz" diye tepki gösterdi. Başbakan da HDP'li vekillere dönerek "Önce barikat ve hendekleri kapatın" dedi.

KORUMALAR MÜDAHALE ETTİ

HDP'li vekiller başbakanın arkasından plan ve bütçe salonuna girmeye çalıştı. Bu sırada korumalar HDP'li vekilleri engellediler.

BAŞBAKAN, GRUP BAŞKANVEKİLİ İLE AYAKÜSTÜ GÖRÜŞTÜ

Başbakan daha sonra, HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel ile kısa bir görüşme gerçekleştirdi. Ayaküstü yapılan görüşmede Demirel, Davutoğlu'na Cizre'de yaşanan olayları aktardı ve bir binada bulunan 28 vatandaşın tahliyesinin derhal yapılmasını talep etti. Başbakan ise konuyla ilgileneceğini kaydetti.

Davutoğlu ile görüştüklerini anlatan Demirel, "Başbakan'a Cizre'de yaşanan olayları ve bunun ağır sonuçlar doğuracağını söyledik. Ama hala bir sonuç alamadık. Sonuç alamadığımız gibi bulundukları bina bombardıman altında. Tanklar, toplar, ağır silahlarla saldırı altında. Derhal ambulans gönderilip yaralıların oradan çıkarılmasını Başbakan'a ifade ettik." şeklinde konuştu.

"BUNUN SORUMLULUĞU ÇOK AĞIR"

Bu yaşanılanlardan AK Parti hükümeti ve devletin büyük bir sorumluluk altında olduğunu belirten Demirel, "Orada vatandaşların binanın altında kalması demek, bu hükümetin ve devletin de altında kalması demektir. O yüzden bunun sorumluluğu çok ağırdır." ifadelerini kullandı.

HDP\'liler Meclis\'te Başbakan\'ın Önünü Kesti, Vekillere Korumalar Müdahale Etti

Son Dakika Güncel HDP'liler Meclis'te Başbakan'ın Önünü Kesti, Vekillere Korumalar Müdahale Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (162)

  • hasanoglu : verdiğim oylar helal olsun akparti ye 68 18 Yanıtla
  • manidar: TEK BİR TERÖRİST KALMAYINCAYA KADAR DEVAM.DESTEKLERİMİZ HÜKÜMETTEN YANA.HÜKÜMET NE YAPARSA DESTEKLİYORUM 80 6 Yanıtla
  • sat: Davutoğlu adamsın asla taviz verme. 56 9 Yanıtla
  • Vatan: Senden allah razı olsun sayın Başbakanım teröristle pazarlık yapılmaz kafasına sıkılır sevap kazanılır 60 3 Yanıtla
  • Simli sindi bebek: Eğer gerçekten o binada siviller nahsur kalmışsa devletimiz önlem almalıdır. 9 54 Yanıtla
    Muşli: Ne sivili kardeşim yaralı PKK lılar var orada. Onları kurtarmaya giden vekil bozuntuları 1 0
  • bitlisli: helal olsun başbakanıma 44 10 Yanıtla
  • Temci: Bu sitede olupta kurt kokenli olan kardeslerimiz var pkk ile ilgisi olmayan tum kurtler bizim kardesimiz ve canimizdir sakin unutmaainlar bunu yeterki hain olmasinlar ben bir terorcu polis olarak yaziyorum bundan emin olun ve tum arkadaslarimizda boyle dusunuyor bizler kardesiz bizim sorunumuz teror sizler bizim kardeslerimizsiniz 21 30 Yanıtla
  • mitolog: Sakin kazara da olsa bunlarla bir daha anlaşmaya kalkmayin,çok şey kaybedersiniz 47 3 Yanıtla
  • Ankaralı: Türk Kürt savaşın tek sebebi AKP DİRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR. 5 43 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement