Önder: Taksim Projesinin Yapılması İmkansız - Son Dakika
Güncel

Önder: Taksim Projesinin Yapılması İmkansız

Önder: Taksim Projesinin Yapılması İmkansız

Sırrı Süreyya Önder, Topbaş'ın Taksim projesi için, "Seçime 50 gün kaldı. Projenin yapılmasına imkan yok." dedi.

07.02.2014 19:34  Güncelleme: 19:43

Önder, Beyoğlu'nda bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, Gezi Parkı odaklı gelişmelerin nedenin, Taksim Meydanı Projesi olduğunu savundu. Seçime 50 gün kaldığını hatırlatan Önder, Topbaş'ın Taksim projesi için "Yapılması imkansız" dendi.

"TAKSİM PROJESİ İMKANSIZ"

Taksim'in insansızlaştırılmak istediğini öne süren Önder, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın Taksim Meydanı ile ilgili projesine yönelik eleştirilerde bulundu. Önder, yerel seçimlere 50 gün kaldığını hatırlatarak, projenin yapılmasına imkan olmadığını iddia etti.

"BETONİSTANI GÜLİSTANA ÇEVİRECEĞİZ"

İstanbul'da yapılan çalışmaların yüzde 80'inin sadece 5-10 müteahhide yaptırıldığını ileri süren Önder, "Köleleştirme mekanizmalarının olmadığı, herkesin yarınından, çevresinden emin olduğu, çocuğunu kentten korumak gibi bir kaygı taşımadığı, güvenli kentlerin olduğu, engellilerin karşısına binlerce engel çıkarılan bir kent olmaktan çıktığı, sizin yarattığınız betonistanı gülistana çevirecek bir halk yönetime gelecek. Her kuruşun hesabını sormazsak aldığımız nefes bize haram olsun. Her kuruşu kent halkı için kullanacağız" diye konuştu.

Toplantıya, HDP İstanbul Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Pınar Aydınlar, HDP Beyoğlu Belediyesi Eşbaşkan adayları Seyhan Alma Ürek ve Korhan Gümüş'ün yanı sıra partililer katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Önder: Taksim Projesinin Yapılması İmkansız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • Kürt ali: Kürdistanın kurulması da imkansız biz inançlı Kürtler sadece başbakanı mıza baglıyız bizleri kardeşlerimizle eşit hissettiriyor özgürüz ve tc ye baglıyız 26 19 Yanıtla
    isvec merdin: biz müslüman kürtler oylarimiz altan tan ve ahmet türkündür 0 0 Kürt ali: Tamam kardeşim saygılıyım ama düne kadar kürt denmiyor du küçük örnek şimdi çocuklara kürdistan ismi bile konuluyo animasyon lar aşıldı kimin sayesinde Tv var eğitim var vs 0 0 o sözde kürt: ahmet türk , kürt halıkının iyiliğini istese , onların insanca yaşamasını isster . ama o sözde bağımsızlık için dağd yaşamayı, yaşlanmayı,ölümü, kanı gözyaşını cehaleti herşeyi reva görüyor. bu nasıl müslümalık 0 0 Ağiri_Rıha: Biz müslüman Kürtlerin oyu Sırrı abenindir. Allah HDP nin yardımcısı olsun 0 0
  • SIRNAK73: Vayy Sırrı ABİ Boşuna Heveslenme İstanbulu Sayın SARIGÜL Alacaktır.!! 5 34 Yanıtla
  • cotanak: Amaç hayal satmak 14 14 Yanıtla
  • 1461: yaptırmazukkk 4 16 Yanıtla
  • salih: istanbul u kaç eş başkanla yoneteceksınız? 1 1 Yanıtla

Advertisement