Hilye-i Şerif Koleksiyonu Sharjah Müzesi'nde! - Son Dakika
Güncel

Hilye-i Şerif Koleksiyonu Sharjah Müzesi'nde!

Hilye-i Şerif Koleksiyonu Sharjah Müzesi\'nde!

Mehmet Çebi'nin "Hilye-i Şerif" koleksiyonu Sharjah İslam Uygarlıkları Müzesi Sanat Galerisi'nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

15.11.2012 10:51  Güncelleme: 14:21

Türkiye'nin önemli çağdaş hat koleksiyoncularından biri olan Mehmet Çebi'nin "Hüsn-ü Hat Sergisi" Sharjah İslam Uygarlıkları Müzesi'nde açıldı. Yaklaşık 64 muhteşem eserin yer aldığı serginin açılışına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı temsilen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Sharjah Emiri ve Yüksek Konsey Üyesi Şeyh Dr. Sultan Bin Muhammed El-Kasımi, Birleşik Arap Emirlikleri Meclis Başkanı Muhammed El Murr, Birleşik Arap Emirlikleri Türkiye Büyükelçisi Şefik Vural Altay, Dubai Başkonsolosu Elif Çomoğlu Ülgen ve Birleşik Arap Emirlikleri üst düzey yöneticileri katıldı.

Serginin açılış konuşmasını yapan Manal Ataya, Sharjah Müzeler Departmanı Genel Yönetmeni; "Bugün burada böylesine seçkin bir koleksiyonun açılışını yapmaktan ve müzemizde ağırlamaktan çok mutluyuz. Hilye-i Şerif'in modern ve klasik yorumlarının yer aldığı, Hz. Muhammed'in hatırasına saygı niteliği taşıyan bu sergi Müzemiz ve Mehmet Çebi arasındaki bir ortak proje olarak tasavvur edilebilir. Çebi, yalnızca böylesine nadide eserlerin koleksiyoneri olarak değil Hat sanatlarını destekleyen ve bilinirliğini arttıran değerli bir sanatseverdir. Mehmet Çebi'ye cömert destekleri ve Sharjah'ta koleksiyonunun en göze çarpan eserlerini paylaştığı için teşekkürlerimi sunuyorum." Dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı temsilen sergi açılışına katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ sergi ve Hilye-i Şerif sanatına dair açıklamalarda bulundu; "İslam Peygamberi Hz. Muhammed'i yakından tanıyan kişilerin sözleriyle yaptıkları tasvirleri, günümüzün sanatçılarının orijinal tasvirleriyle yorumlayarak ortaya koydukları muhteşem eserleri hep birlikte göreceğiz, hep birlikte izleyeceğiz. Diliyoruz ki gördüklerimiz İslam peygamberi Hazreti Muhammed S.A.V. efendimizi tanıma ve anlama noktasında bize yol gösterici olur. Kültürler arası ilişkilerin geliştirilmesi ve sanatçıların desteklenmesi adına büyük önem arz eden bu sergiyi hazırlayanlara teşekkür ediyorum."

Başbakan Yardımcısı Bozdağ; törenin sonunda Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Sharjah Emiri ve Yüksek Konsey Üyesi Şeyh Dr. Sultan Bin Muhammed El-Kasımi'ye hediye ettiği Hilye-i Şerif'i kendisine takdim etti.

Ziyaretçilere sergi hakkında açıklamalarda bulunan Mehmet Çebi, Sharjah Müzesinin Arap-İslam medeniyetinin ilham verici ve olumlu imajını korumaya yönelik vizyon sahibi rolünden övgüyle söz etti.

Sergi, 10 Ocak 2013 Tarihine kadar Sharjah İslam Uygarlıkları Müzesi Sanat Galerisi'nde sergilenecek. Müze, İslam dünyasına ait 5.000'den fazla tarihi esere ev sahipliği yapmasının yanında Körfez ülkeleri arasında bu misyonla kurulmuş ilk müze olma özelliğini taşıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hilye-i Şerif Koleksiyonu Sharjah Müzesi'nde! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement