Höh’den Başkan Dündar’a Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Höh’den Başkan Dündar’a Ziyaret

Höh’den Başkan Dündar’a Ziyaret

Balkan Ülkeleriyle İlişkilere Büyük Önem Veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın Bulgaristan'dan Konukları Vardı.

15.03.2011 11:07

Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisi heyeti Başkan Mustafa Dündar'ı makamında ziyaret etti. HÖH Razgard Milletvekili, Türkiye Bulgaristan Parlamentolararası Dostluk Grubu Eşbaşkanı Ramadan Atalay, Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi Genel Başkan Yardımcısı Ruşen Rıza, AB Milletvekili Metin Kazak, Kırcaali Milletvekili Necmi Ali, Tırgovişte Milletvekili Erdoğan Ahmedov ve Cebel Belediye Başkanı Bahri Ömer Bulgaristan'daki Türk nüfusunu hatırlatarak iki ülke arasındaki ilişkilerin kültürel ve ekonomik alanda devam etmesini istediklerini söyledi.

İŞBİRLİĞİ ÖNEMLİ

Yerelde oluşturulan işbirliğinin ülkelerarası diyaloğu da olumlu yönde etkilediğine değinen Başkan Dündar, bölgede oluşturulacak sıcak ilişkilerin siyasi ve ekonomik ilişkilere de yansıyacağına dikkat çekti. İki ülkenin kardeşlik bağlarına değinen Dündar "Osmangazi Belediyesi olarak Bulgaristan ile birçok alanda ortak proje yürütüyoruz. Her sene Kırcaali'de sünnet şöleni düzenliyor, Ramazan Ayı'nda iftar yemeğinde biraraya geliyoruz. Ortak kültürümüzü ve geleneklerimizi yaşatmak adına her zaman Bulgaristan'daki kardeşlerimizin yanındayız" diye konuştu.

Bulgaristan'ın Kırcaali ve Omurtag şehirleri ile kardeş olduklarını söyleyen Başkan Mustafa Dündar, bundan sonraki süreçte de işbirliğinin artarak devam edeceğine dikkat çekti. Dündar "Tarihi ve kültürü aynı geçmişe dayalı olan kardeşlerimizle ortaklıklarımızı geliştirmeye devam edeceğiz. Bundan sonraki süreçte de gerek sivil toplum kuruluşları gerekse siyasi irade ile ilişkilerin olumlu yönde seyredeceğine inancımız sonsuz" diye konuştu.

HÖH heyeti, Osmangazi Belediye Başkanı Dündar'a ikili ilişkilere katkılarından ve Bulgaristan'da yaşayan Türklere verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Höh’den Başkan Dündar’a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement