HSYK, Yol Haritası Hazırlıyor - Son Dakika
Güncel

HSYK, Yol Haritası Hazırlıyor

HSYK, Yol Haritası Hazırlıyor

HSYK 1'inci Daire Başkanı İbrahim Okur, HSYK Olarak Yol Haritası Çıkarmak Amacıyla Anadolu'da 16 Bölgede 'yargıda Durum Analizi' Toplantıları Düzenlediklerini Söyledi.

24.12.2010 19:50

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 1'inci Daire Başkanı İbrahim Okur, HSYK olarak yol haritası çıkarmak amacıyla Anadolu'da 16 bölgede 'Yargıda Durum Analizi' toplantıları düzenlediklerini, yargının işleyişinin daha etkin ve güvenilir olması için çalışma yürüttüklerini söyledi.

HSYK ve Türkiye Adalet Akademisi işbirliği ile düzenlenen 'Yargıda Durum Analizi' toplantısı, Kahramanmaraş Ramada Otel'de başladı. Türkiye'de 16 bölgede başlayan toplantının Kahramanmaraş bölümüne HSYK Üyeleri İbrahim Okur, Ömer Köroğlu, Resul Yıldırım ve Ahmet Karayiğit katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan toplantı daha sonra basına kapalı devam etti. Toplantıda, yargıdaki iş yükünü azaltacak, etkin, hızlı ve adil bir yapılanma ile ilgili konuların tartışılacağı öğrenildi.

Çalışma kapsamında ayrıca ceza ve ceza usul hukuku, özel hukuk ve usul hukuku, idare hukuku ve yargı mensuplarının özlük işleri ile ilgili konuların da ele alınacağı bildirildi.

Toplantıya, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Adıyaman ve Kilis'ten toplam 75 hÔkim ve savcı katıldı.

Bu toplantının ardından Kahramanmaraş Valiliği ve Kahramanmaraş Adliyesi'ni ziyaret eden HSYK 1'inci Daire Başkanı İbrahim Okur, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada "Bölge toplantıları düzenliyoruz. Ayrıca yargının sorunlarına ilişkin durum analizi yapıyoruz. Şu anda meslektaşlarımızla birlikte 4 bölgede dağılmış vaziyetteyiz. Bu toplantılar 4 hafta boyunca devam edecek ve Türkiye'deki bütün merkezlerini dolaşmış olacağız" dedi.

İki gün sürecek toplantının amacının geleceğe yönelik olduğunun altını çizen Okur, "HSYK olarak yol haritası çıkarmak istiyoruz. HSYK olarak yargının işleyişinin daha etkin ve güvenilir olması için çalışma yapacağız. Bütün sorunları değerlendireceğiz. Bu nedenle taşraya inmiş bulunuyoruz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel HSYK, Yol Haritası Hazırlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement