Hülya'nın Ölümünde 'ihmal Yok' Raporu - Son Dakika
Güncel

Hülya'nın Ölümünde 'ihmal Yok' Raporu

Hülya\'nın Ölümünde \'ihmal Yok\' Raporu

Karnındaki bebeği ölmüş, 10 gün yoğun bakımdaki yaşam mücadelesini kaybetmişti

06.04.2011 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Menemen İlçesi'nde, karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede, saatler sonra karnındaki 6 aylık bebeğinin öldüğü farkedilen ve aşırı kanama nedeniyle 3 hastane gezdirildikten sonra 10 gün yoğun bakımda kalmasının ardından yaşamını yitiren 19 yaşındaki Hülya Demir'in ölümünde ihmalleri olmakla suçlanan sağlık görevlilerine soruşturma izni verilmedi. Demir'in eşi Bayram Demir, Sağlık Bakanlığı müfettişinin, 'sağlık ekibinin her adımı eksiksiz yerine getirdiği' yönündeki raporuna ve kaymakamlığın soruşturma izni vermemesine tepki gösterdi.

Menemen'de 1.5 yıl önce Bayram Demir'le evlenen Hülya Demir, hamile kalmasının ardında sevinçle annelik günlerini beklemeye başladı. Ancak geçen 24 Kasım'da hamileliğinin 6'ıncı ayında, şiddetli karın ağrısıyla uyanan Hüyla Demir, sabah saatlerinde Menemen Devlet Hastanesi'ne gitti. Buradaki kontrollerde iddiaya göre Hülya'nın karnındaki bebeğin öldüğünü farketmeyen doktorlar, serum tedavisi uygulayıp genç kadını servise yatırdı. Ancak saat 16.30 sıralarında fenalaşan ve aşırı kanaması olan Hülya Demir'e yapılan ikinci kontrollerde bebeğinin öldüğü anlaşıldı.

KANAMAYLA ÜÇ HASTANE GEZDİRİLDİ

Bebeğin alınması için ilaçla suni sancı veren doktorlar, Hülya Demir'in erken doğum yapmasını sağladı. Bunun sonrasında kanamanın durmaması üzerine Demir, İzmir Ege Doğum Hastanesi'ne sevkedildi. Aynı gece ikinci kez ameliyata alınan Hülya Demir, bir gün sonra da sağlık durumunda düzelme olmaması üzerine üçüncü hastane olarak Ege Üniversitesi Hastanesi'ne sevkedildi. Kanında zehirlenme tespit edilen Hülya Demir, aneztezi yoğun bakım ünitesine yatırıldı. 10 gün tedavi altında tutulan Hülya Demir, yaşam savaşını yitirdi.

BİR KEZ DAHA YIKILDILAR

Olayın ardından Bayram Demir, eşinin hayatını kaybetmesine neden olarak gördüğü Menemen'deki sağlık ekibinin cezalandırılması için hukuk mücadelesi başlatıp savcılığa suç duyurusunda bulundu. Olayı soruşturmak için görevlendirilen Sağlık Bakanlığı müfettişinin düzenlediği raporda, Menemen Devlet Hastanesi'ndeki 6 sağlık personelinin kusuru bulunmadı. Aralarında kadın doğum uzmanı, ebe, radyolog da bulunan ekibin, Hülya Demir'in hastaneye gelmesiyle birlikte tüm aşamalardan tek tek geçirdikleri, hastaya olması gereken müdahalelerin yapıldığı belirtildi. Ölüme anne karnında ölen bebeğin gebelik zehirlenmesine yola çmasının neden olduğu bildirildi. Sağlık Bakanlığı müfettişinin raporunun ardından, Menemen Kaymakamı Turgut Subaşı da soruşturma izni vermedi.

EŞİNDEN TEPKİ

Eşinin ihmal sonucu hayatını kaybettiğine inanan Bayram Demir, Sağlık Bakanlığı müfettişinin, 'sağlık ekibinin her adımı eksiksiz yerine getirdiği' yönündeki raporuna ve Kaymakamlığın soruşturma izni vermemesine tepki gösterdi. Bayram Demir, "Eşimle bebeğimizin doğacağı günü heyecanla bekliyorduk. Ama eşim, bebeğin anne karnında öldüğünün belirlenememesi üzerine hayatını kaybetti. Tüm bunlar ihmal değilmiş gibi rapor düzenlediler ve birilerini akladılar. Benim eşimin yaşama hakkı ne olacak bunun hesabını kim verecek?" dedi. - İzmir/ Menemen

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hülya'nın Ölümünde 'ihmal Yok' Raporu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement