Çanakkale Destanına Büyük İlgi - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Destanına Büyük İlgi

Çanakkale Destanına Büyük İlgi

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür Şube Müdürlüğü kültür ve sanat projeleri ile göz dolduruyor.

12.03.2014 14:41

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür Şube Müdürlüğü kültür ve sanat projeleri ile göz dolduruyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe kültür ve sanat alanındaki çalışmalarıyla sanatı ve sanatçıları kentin ziynetleri olarak görüyor ve özellikle geleceğin teminatı minik yavruların, genç yeteneklerin yetişmesi bağlamında özel hassasiyetlerinin bulunduğunu, kent dinamikleri ile el ele Bursa'nın sanat hayatındaki hareketliliğinin devamı ve gelişmesi için çeşitli projeler ürettiklerinin altını başarılı çalışmalar ile çiziyor.

Tarihi gerçeklere dayayan küçük hikâyelerin anlatımından oluşan ders, diyalog, oratoryo ve aralara serpiştirilmiş ağıtlar ve türkülerin seslendirildiği müzikal olmak üzere olarak dört bölümde icra edilen Bir Destandır Çanakkale programının çalışmalarında sona gelindi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ında üzerinde hassasiyetle durduğu Çanakkale Savaşı ve Sarıkamış Şehitleri konusunda Bursa'da gelişen bu proje farklı sunum ve konseptiyle tarihi gerçeklerin özellikle genç ve çocuklar başta olmak üzere tüm halkımız tarafından ilgi ve özel duygularla izlenmesine imkân verecek.

Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası etkinlikleri kapsamında Mart ayı süresince şehir merkezinde ve ilçelerinde gösterimi planlanan Bir Destandır Çanakkale Teatral Tematik Anlatı programı 22. dönem milletvekili Faruk Anbarcıoğlu'nun yazdığı Çanakkale şiirini senaryolaştırılarak sunan "Gençleşen Türküler Proje Topluluğu" eseri müzikal tematik bir anlatı formunda sahneledi.
Geçtiğimiz yıl başta Tayyare Kültür Merkezi ve ilçeler olmak üzere 16 ayrı sahnede gerçekleştirilen etkinlik bu sene 18 Mart Tayyare Kültür Merkezi yanında aralarında Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Spor İl müdürlüğü, Uludağ Üniversitesi'nin de bulunduğu 19 ayrı programda sahnelenmeye başlayacak. Başta 19 Mart günü Çanakkale Valiliği olmak üzere Ankara'dan gelen davet Bursa Büyükşehir Belediyesine onur yaşattı. TBMM Meclis başkanı sayın Cemil Çiçek'in davetiyle birlikte daha yoğun ve Ulusal Klasmanda yürüyecek olan çalışma seyircisiyle buluşacağı güne hazırlanıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çanakkale Destanına Büyük İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement