İbrahim Şahin Adliyede - Son Dakika
Güncel

İbrahim Şahin Adliyede

İbrahim Şahin Adliyede

Ergenekon soruşturması kapsamında Susurluk hükümlüsü İbrahim Şahin'in ek ifadesi alınıyor.

11.04.2011 13:20

Ergenekon soruşturması kapsamında Sivas'ta kuyumculuk yapan Ermeni cemaati temsilcisi Minas Durmazgüler'e suikast planı iddialarına ilişkin devam eden soruşturmada Susurluk hükümlüsü İbrahim Şahin'in ek ifadesi alınıyor.

ŞAHİN ADLİYEDE

Ergenekon davası tutuklu sanıklarından İbrahim Şahin sabah saatlerinde Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Silivri Cezaevi'nden getirilen İbrahim Şahin, İstanbul özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Kasım İlimoğlu'na ek ifade veriyor. İfade işlemi yaklaşık 1 saat önce başladı.

ŞAHİN BAĞLANTISI İDDİANAMEDE

Savcı Kasım İlimoğlu tarafından yürütülen soruşturmada daha önce bir iddianame hazırlanmıştı. Açılan davanın tutuksuz sanıkları Erhan Gönenci ve bir dönem Sivas Ülkü Ocakları Dergi Temsilciliğini yapan Bekir Çelik hakkında 7, 5 ile 18 yıl arasında değişen hapis cezası istenen iddianame, birinci Ergenekon davası ile birleştirilme talebiyle gönderildiği İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilmişti. İddianamede, Gönenci ile Çelik'in, ikinci Ergenekon davasının tutuklu sanıkları eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin, Oğuz Bulut ve Ersin Gönenci ile bağlantıları olduğu ileri sürülmüştü.

İddianamede Ersin Gönenci'nin İbrahim Şahin'in yönlendirmesi ile Sivas bölgesindeki Ermeni asıllı vatandaşların ruhani lideri konumunda bulunan mağdur Minas Durmazgüler'e yönelik suikast hazırlığında kardeşi Emrah Gönenci'yi kullandığı, Gönenci'nin de bu bağlamda adres araştırması yaptığı ifade edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İbrahim Şahin Adliyede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement