İçişleri Bakanı Ala, Küçükler'i Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

İçişleri Bakanı Ala, Küçükler'i Ziyaret Etti

İçişleri Bakanı Ala, Küçükler\'i Ziyaret Etti

Erzurum'da ziyaret ve incelemelerini sürdüren Ala, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'i makamında ziyaret etti.

26.01.2014 18:48  Güncelleme: 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "2002'den beri bu ülkenin arzu ettiği siyasi istikrarı sizler aracılığıyla hediye ettik ve bu ülkeye getirdik. Sizin desteğinizle bu ülke yer yüzünde 100 yıldır arzu ettiği yere geldi" dedi.

Erzurum'da ziyaret ve incelemelerini sürdüren Ala, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'i makamında ziyaret ederek, çalışmaları hakkında brifing aldı.

Bakan Ala, burada yaptığı konuşmada, sıcak karşılamadan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Küçükler'e belediye başkanı olarak iki dönemdir Erzurum'a verdiği hizmetten dolayı teşekkür etti.

Siyasete girildiği zaman çıkılmasının kolay olmadığını vurgulayan Ala, "Öyle derler, ben henüz tecrübeli değilim. Çünkü amacı kamuya hizmettir. Vatandaşla ilişkinizi iyi kurduğunuz sürece, onların sizlerden talepleri olduğu sürece, siz de mutlaka onların taleplerine karşılık verecek hizmetler üretme potansiyeline sahipseniz, düşüncesine sahipseniz, hassasiyetine sahipseniz orada olmasanız da o devam edecektir" diye konuştu.

Başkan Küçükler'e bundan sonraki hayatında başarılar dileyen Ala, "Bu hareketin içerisinde daha iyi, daha çok hizmet edebileceğiniz görevlerde olmanızı temenni ederiz. Erzurumlular adına da belediye başkanı olarak yaptığınız hizmetlerden dolayı çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Küçükler de bakan olmadan önce de Ala ile Erzurum'da bir şey yapacakları zaman sürekli irtibat halinde olduklarını belirterek, "Biz bugüne kadar belediyemizle alakalı projelerimizde sayın bakanımızı her zaman rahatsız ediyorduk, bugüne kadar hep destek verdi. Şehrimizle ilgili götürdüğümüz her projeye vermiş olduğu katkıdan dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Küçükler, konuşmaların ardından Bakan Ala'ya semaver hediye etti. Erzurum Milletvekili Recep Akdağ da Ala'ya Büyükşehir Belediyesi tarafından Alvarlı Efe Hazretlerinin eserlerinden derlenen "Nazlı Niyazlar" adlı kitabı verdi.

Ala, daha sonra Cumhuriyet Caddesi'ndeki esnafı ziyaret ederek, sorunlarını dinledi. Vatandaşları selamlayan Ala, çocukları sevdi. Bakan Ala, burada vatandaşa müdahale etmek isteyen korumalarını da "Vatandaşa dokunmayın" şeklinde uyardı.

- AK Parti İl Başkanlığı'na ziyaret

Ardından AK Parti İl Başkanlığı'na geçen Ala, burada yaptığı konuşmada, "Yıllarca demokrasinin, insan haklarının demokratik düzenin ve milli iradenin teorik çalışmalarını takip etmiş biri olarak bu milli iradenin en müşahhas hali olan AK Parti gibi bir siyasi partinin Erzurum il başkanlığında bulunuyor olmaktan büyük bir onur ve gurur duyuyorum" dedi.

Bir partinin mensubu olmanın milli iradeyi temsil için atılmış en vazgeçilmez adım olduğunu vurgulayan Ala, "Milli irade, halkın iradesi, milletimizin iradesi sizler aracılığıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne yansımaktadır. Türkiye Büyük Millet Meclisi aracılığıyla da onun talimat ve yaptığı yasalarla devlet aygıtına o talimatlar verilmektedir, milli iradeye yansıtılmaktadır" diye konuştu.

Bu şuurda olduğunun anlaşılmasını istediğini dile getiren Ala, şöyle devam etti:

"Hiçbir kamu görevi bir siyasi partiye üye olmaktan, onun yetkili kurumlarında bulunmaktan daha önemli olamaz. Bunu herkesin iliklerine kadar anlaması ve öyle yaşaması lazım. Siz sürekli kazanacaksınız. Çünkü siz halksınız, biz halkız. Halkın iradesi yer yüzünde sadece yüce Rabbimizin iradesine boyun eğer. Bir yönetimin elindeki en mukaddes emanet budur. Kimse bu emanete hıyanet edemez, kimse bu emaneti örseleyemez, onu tırtıklayamaz. Burada birlikte çok önemli bir yönetim sergiledik. Biz bürokratik tarafta, siz iradenin temsilcisi olarak şu ülkeye 11 yıldır, 2002'den beri bu ülkenin arzu ettiği siyasi istikrarı sizler aracılığıyla hediye ettik ve bu ülkeye getirdik. Sizin desteğinizle bu ülke yer yüzünde 100 yıldır arzu ettiği yere geldi. Türkiye için en iyisini yapan, gecesini gündüzüne katan bir iktidarı iş başına getirdiniz ve arkasında dimdik durdunuz."

AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç da Türkiye'nin bu kadar sıkıntılı, önemli günlerinde Ala'nın çok önemli bir görev aldığını ifade ederek, "Kendisinin bu göreve gelmesi Erzurum'da hepimizi ziyadesiyle mutlu etmiştir. Bizler Erzurum olarak, Erzurum'da AK Parti teşkilatı olarak kendisinin bu göreve gelmesinden dolayı son derece gururluyuz. İnşallah, Allah yolunu açık eder. Türkiye'ye özelde de Erzurum'a çok büyük hizmetler yapacağına inancımız tamdır. Bu zor şartlarda aldığı ağır görevi inşallah hepimizin göğsünü kabartarak yerine getirecek" diye konuştu.

Ala, daha sonra partililerle görüşmesine basına kapalı olarak devam etti.

-ahmet küçükler

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İçişleri Bakanı Ala, Küçükler'i Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement